Een vriendelijke passant

Een helpende hand bieden aan een onbekende persoon, iets wat niet altijd gebeurt, maar wel een grote impact kan hebben. Vaak doen we het niet omwille van uiteenlopende redenen: geen tijd, het idee dat een ander het wel zou doen, niet opmerken dat iemand hulp kan gebruiken, publieke geremdheid …

 

In het nieuws lees ik soms artikels over hoe mensen een ongeluk wel vastleggen op film, terwijl niemand er ook maar aan denkt om de betrokkenen te helpen. Oké, dit is nu wel heel extreem voorbeeld, maar toch.

In mijn eigen leven, heb ik wel kleinere voorbeelden. Ik kan me perfect een situatie voor ogen halen waarvan ik hoopte dat een voorbijganger mij wat hulp zou verlenen. Ik denk bijvoorbeeld aan die keer dat mijn kind niet luisterde en zomaar van me wegliep op de openbare weg. Er waren heel wat mensen in de buurt, maar niemand die mijn kind ook maar stopte terwijl ik hard riep: “Wacht, kom terug!”.

 

En toch kan het anders. Dat heb ik vandaag gemerkt. Deze ervaring toverde meteen een glimlach op mijn gezicht. Hoe onbenullig ook, het zorgde ervoor dat ik nog maar eens besef dat de hoop voor de mensheid nog niet verloren is.  

Ik was aan het wandelen toen ik plots voelde dat ik een blaar aan het krijgen was. Ik stopte langs de weg om een pleister op mijn voet te kleven. Een vriendelijke passant had opgemerkt dat ik pijn had en op de grond ging zitten om mijn voeten te bekijken. Hij had niet gezien dat ik al een pleistertje uit mijn tas had genomen en bood me een aantal pleisters aan.

Dat ik vriendelijk bedankte en aangaf dat ik reeds pleisters had, doet er niet toe. Ik vond de intentie van die man echt oprecht en mooi, zomaar een onbekende persoon helpen, ook al is het met iets onbenulligs als een pleister. Laten we dit met zijn allen wat meer doen …

 

Clemsie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s