Verdriet aan het eind van de vakantie.

Elke vakantie heb ik het weer, hoe lang of kort die ook heeft mogen duren … een immens verdriet overvalt me plots op het eind van die vakantie. Een verdriet die er volgens mij is omdat die vakantie er is en bijna weer aan zijn eind komt.

 

Vanwaar komt het?

Waar komt dat gevoel toch vandaan? Ik heb leuke vakanties, ik kijk er ook steeds weer naar uit. Tijdens de ene vakantie, denk ik soms al eens aan het volgende leuke moment dat we samen met het gezin zullen beleven.

Er is ook nog nooit iets gebeurt waardoor ik verdrietig zou moeten worden, toch wordt ik het, elke vakantie opnieuw.  Ik weet niet wat het gevoel veroorzaakt, ik merk geen voorafgaande gedachten op, ik geniet van elke vakantie maar toch komt dat intens trieste gevoel steeds opnieuw terug naar boven. En eigenlijk stoort het me want het zorgt ervoor dat ik mijn vakanties niet kan afsluiten met een positief gevoel en dat vind ik nu eens erg jammer.

 

Ben ik de enige?

Tot nu toe heb ik dit gevoel enkel nog maar uitgesproken tegen mijn partner, die dit gevoel zelf niet heeft. Daarom blijf ik me toch afvragen of ik nu echt de enige ben die dat zo ervaart? Soms denk ik van wel, maar anderzijds kan het toch niet zo zijn dat ik die ene vreemde persoon op de aarde ben?

Als je je hierin herkent of je weet wat ik eraan kan doen om dit te veranderen, dan lees ik het graag.

 

Clemsie

 

Een gedachte over “Verdriet aan het eind van de vakantie.

  1. Ergens doet je vraag me nadenken. Niet steeds in even erge mate maar na een leuk ervaring heb ik iets gelijkaardig. Het intens genieten brengt ergens een angst naar boven. Terug naar de realiteit, naar de ratrace en wat geweest is vervliegt reeds in het verleden. Mijn tip, bekijk de foto’s, herbeleef de leuke momenten, beschrijf ze, benoem ze, zoek hoe je het gevoel van genieten kan naar boven brengen en hou er zelfs een stukje aan vast. Vast houden aan het verleden is niet goed wordt ons geleerd maar kan geen als het doorspekt is van posikwaadtiviteit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s