We willen die stempel! Autisme. Help!

Een greep uit mijn journal:
001/ De reis naar de diagnose van onze zoon.

Lees hier andere artikelen in deze reeks.

 

Het was eerst een uitroepteken, met zijn handen in zijn haar vastgeketend, gefrustreerd en opgespannen spieren. “Niemand kan mij helpen!”
Het deed me enorm pijn, als moeder je kind zo machteloos aan te kijken terwijl hij die zin als een mantra blijft uitroepen.

We zijn ongeveer een week verder, en nu vraagt hij me: “Wie gaat er mij kunnen helpen?” Het is moeilijk om toe te geven, hem uit te leggen welke weg we al doorstaan hebben om eindelijk bovenaan op die wachtlijst van testen te staan. Eindelijk zijn de datums van de testen daar!

En dan hoor je een andere mama vertellen dat ze er amper maar twee maand over gedaan hebben om bij hun zoon adhd vast te stellen, twee maand! Hoelang wachten wij al?!
Oké, het is geen adhd, er is meer aan de hand bij onze zoon… Dat voelt ons oudergevoel. En de diagnose is misschien moeilijker vast te stellen? En zij hebben per consultatie bij de psycholoog 100% van het geld moeten neerleggen. Dat hebben wij niet. Maar damn ik had het er wel voor over gehad om sneller aan hulp te geraken! Hadden we het maar geweten dat het ook sneller kon.

Pas maar op! Eenmaal je die stempel gekregen hebt, steken ze er alles op. Dan is je kind van alles de dupe als er weer eens wat misgaat in de klas.

Verwittigd die moeder me.

 

Ik leg er nadruk op dat het voor ons niet om die sticker te doen is, maar dat het wel een schreeuw om aandacht is. Dat we de juiste hulp willen krijgen om ons kind te helpen. Dat ze eindelijk ook op school mee willen…

Ik hoop dat ze ons na de diagnose niet uit het centrum gooien met alleen een stapel en een etiket, zo van: je hebt het nu, trek je plan. Ik hoop echt dat we worden doorverwezen of zo. De juiste hulplijnen krijgen. Tips and tricks, al is het een heel handboek dat we meekrijgen.

Zet ons alsjeblief niet gewoon aan de deur.

 

Deze week roept ons kind: “Hoe gaan ze mij helpen?”
Ik voel me zo machteloos. Ik kan zelf niet antwoorden op die vraag. Hoe gaan ze het doen? Ik heb wel ideeën, maar niets concreet. Willen we medicatie? Dat wil ik zelf niet. Maar ik wil wel gesprekken, opheldering. Meer zicht in de wereld die onze zoon ziet, ik wil mijn autistische bril vergroten. Ik wil begeleiding om dit alles te verwerken, ermee om te gaan.

Hulp om terug de rust in zijn hoofd terug te vinden, zelfvertrouwen.
Rust voor ons gezin, meer ritme. Verdraagzaamheid van de omgeving. Hoe vertellen we hun het nieuws?

Hoe vertellen we onze zoon het nieuws?

 

Help ons!

 

 

Coco
Mama van een gezin met Autisme.

 

Logo

2 gedachten over “We willen die stempel! Autisme. Help!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s