Weg met die angst! Geef jezelf de kracht!

Angst, van kind tot volwassene.onzeker

Iedereen heeft angsten. Je hoeft niet stoer te doen en te zeggen dat je nergens bang voor bent. Want als kind zal je ooit wel eens bang geweest zijn dat je zou uitgesloten worden tijdens een turnles. Of dat je er niet zou bijhouden tijdens een weekendje kamp.

Zelfs als we ouder worden zijn we onzeker over erbij horen. Bij je maten in de club. Tijdens voetbal op café. Op je werk wil je je plaats vinden. Je collega’s geef je het beste van jezelf, want je moet er mee samen werken.

 

Anders zijn Een masker op

Niemand houd ervan om anders te zijn, of om dat te laten zien. Want stel je voor dat je er niet meer bij hoort. Wat zouden mensen van je kunnen denken? Wat zouden ze kunnen gaan roddelen achter je rug om? We zijn er te vaak mee bezig, dus we zetten een masker op. Nemen een andere rol aan, om toch maar te voldoen aan anderen hun ideeën van perfectie, hoe het voor hun zou moeten zijn.

 

Maar is het dat allemaal waard?

Dat steeds streven naar volmaakt te zijn voor een ander. Je veranderen omdat je wil aanvaard worden. Met een masker rondlopen omdat ze niet zouden zien wie je echt bent. Het is uitputtend! Voor je lichaam, het kan je ziek maken. Uitgeput. Maar ook mentaal, voor je geest is het vermoeiender als je steeds je anders moet voordoen dan je echt bent.

We zijn verkeerd bezig! Laat die angst toch vallen en ga als jezelf de wereld in!

 

Ga voor jezelf! Wees je eigen: ik!

Ook ik heb het meermaals geprobeerd. Ook op mijn werk! En ik heb al veel keer op mijn bek gevallen. En ik heb al meer mensen gehad die me gek verklaren. Maar hé, vanaf nu ben ik: ik!

Ik heb een stem! Ik heb een mening! En ik zal je die laten horen. Want ook mijn mening en ideeën tellen. Hoe kan ik anders mezelf ontwikkelen? Niet door mee te lopen met de stroom en op te gaan in de massa.

krachtig

Aanvaarden geeft je kracht!

En ja ik maak fouten. Maar ik geef ze ook toe! Dat is al een hele opgave, maar je wint erbij. Want je kan eruit leren, uit die oneffenheden. Je kan erdoor groeien, door eraan te werken. Je fouten herkennen en vervolgens te aanvaarden. Zo worden je negatieve punten, juist je positieve kracht!

Dus geen angst meer en leef voluit! Ja, je hebt altijd mensen die je niet zullen begrijpen. Die noem ik de rotte appels. Maar hé die heb je altijd en overal, misschien wel verloren moeite.

 

Voldoening en waardering

Weet je wat de mooiste voldoening is na deze weg? Aanvaard worden! Ik ben mezelf op het werk, en het word enorm gewaardeerd. Mensen en collega’s leren me kennen. Mijn zwakste punten worden gezien. Ze worden aanvaard, en zo wordt ik ondersteunt waar ik het nodig heb. Ze vullen me aan, en leren me bij. Zo kan ik groeien.
Zo is het aangenamer werken voor iedereen. Zo heb ik mijn plaats binnen in het team gevonden, en kan ik eindelijk mezelf zijn en me thuis voelen in mijn job!

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s