Vragen aan Jezelf: Van wie heb je veel geleerd?

“Van wie heb je veel geleerd? En wat leerde hij of zij je?” Zijn één van de vragen op de inspiratie kaartjes van Flow, het even stil staan magazine waar ik zo dol op ben.
Deze vraag past precies in mijn Tag: Vragen aan Jezelf.

Van wie leerde ik het meest toen ik jong was?

Ik heb het meeste te danken aan mijn leerkracht van het eerste leerjaar. Ik herinner me haar nog goed, zo’n zachtaardige vrouw met een grote donkere bril op haar neus. Een engelen geduld moet ze gehad hebben, want ik was niet echt een toppertje in dat rekenen en tellen…

De stap van die derde kleuterklas naar het eerste waar je plots moet gaan lezen,rekenen en leren schrijven is toch immens groot!

Ik vind dat elke ouder voor die eerste leerjaar’s leerkracht extra dankbaar moet zijn!

Ze geeft de basis mee voor een verder schoolcarrière. En ik geloof ook dat net daar je eerste zelfvertrouwen opgebouwd wordt…

 

Als tiener leerde ik het meeste van:

Hier moet ik even over nadenken… Over wie die periode het meeste invloed op me gehad heeft. Ik had een fijne vriendenkring, ging veel uit en danste graag tot in de vroege uurtjes. Ik denk dat ik vooral iemand was die veel haar omgeving observeerde, en zo veel zaken leerde. Buiten mijn vriendengroepje was ik een stille muis, ik moest je eerst kennen voor ik je toeliet in mijn beschermde muurtje om me heen.

Een broer en een zus heb ik niet. Neven en nichtjes zag ik amper, een grote familie heb ik immers niet. Dus ik denk dat ik die periode vooral veel leerde uit boeken. Dat ik weg droomde in mijn fantasieën, en veel leerde uit eigen vallen en opstaan.

 

idee inspiratieVan wie leer ik het meeste vandaag?

Mijn kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron, hun eerlijkheid is zo echt. De jongste heeft geen blad voor de mond, en zegt luidop wat ie denkt. Mijn meisje stelt honderd en één vragen, en dat doet je soms krakend nadenken. Onze kinderen zijn ook net zo creatief als ik, en dat doet me vaak in bewondering staan.

Kinderen: ze zijn niet alleen de toekomst, maar ook het heden. En we kunnen veel van hun leren!

 

Van wie heb jij veel geleerd? En wat leerde hij of zij je?
Wie is jouw grootste inspiratie? Laat het me weten!

 

Coco

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s