Persoonlijke kennismaking Larisse

Op larissesadventures.com schrijft Larisse vooral over reizen en uitstapjes. Maar ook vind je lifestyle blogs en artikelen over huisdieren. Ze woont in Zwolle, en komt uit Almere.
Voor Anoniem Jezelf gaat ze dieper in op haar persoonlijke ik, hoe ze gegroeid is naar vandaag… Een jonge vrouw met een behoorlijk gevulde rugzak. 

Ik laat haar aan het woord in dit artikel:

 

Mijn persoonlijke groei en ontwikkeling:

Ik ben geboren in een gezin waarin ik te beschermend ben op opvoed. Ik mocht alleen de boontjes doppen, de aardappels schillen en stofzuigen. De rest van het huishouden werd me niet geleerd. Ik moest ook altijd eerst naar huis voordat ik weer ergens anders naar toe moest.

Op school waren sociale contacten maken en onderhouden moeilijk voor mij. Daardoor was ik veel alleen en werd ik veel gepest. Ook heb ik foute vrienden gehad die mij stapje voor stapje steeds ergere dingen lieten stelen. Mijn schooltijd van basisschool tot MBO was daar door alles behalve fijn. Ik heb veel gehuild thuis op mijn kamer. Zelfs aan zelfmoord gedacht. Gelukkig niet geprobeerd.
Op mijn 10de gingen mijn ouders scheiden dat was voor mij een hele moeilijke tijd.

Op mijn 16de kreeg ik onderzoeken om te zien waarom ik mij anders gedroeg dan mijn leeftijdsgenoten. En daaruit kwam autisme, toen konden wij eindelijk hulp gaan zoeken om mij verder te helpen.

Op mijn 19de heb ik mijn mbo niveau 2 dierverzorging diploma gehaald: mijn grote trots.

Ik ben op mijn 20ste op begeleid wonen gegaan. Daar heb ik echt veel geleerd en ben ik echt gaan ontwikkelen. 3 jaar later was ik zelfs daar te goed voor en ben ik weer een stap zelfstandiger gaan wonen. Nu 4 jaar later ben ik al bijna zover om zelfstandig te kunnen gaan wonen samen met mijn vriend.

Ik heb veel fijne vakanties en uitjes met mijn ouders gehad. En een paar minder geslaagde begeleide vakanties. In middels heb ik een vakantie alleen met mijn vriend in Spanje gedaan, dat was fantastisch. Ik schrijf daarom ook graag over reizen op mijn blog.

 

Larisse

Mijn naam is Larisse, ik ben 28 jaar. Ik ben een jonge vrouw met autisme en een behoorlijk gevulde rugzak, heb behoorlijk wat mee gemaakt.
Na 1 diploma en niet afgeronde cursus, en 1 niet afgeronde opleiding ben ik gestart met blogs schrijven. Over de vakanties, weekendjes weg en dagjes uit die ik doe plus de concerten waar ik naar toe ga. Verder pas ik op huisdieren voor andere mensen.

Ik ben een betrouwbaar, eerlijk, behulpzaam en zorgzaam persoon. Ik schrijf ook graag gastblogs zoals hier over mij zelf.

Jullie kunnen me vinden op mijn webblog: larissesadventures.com

 

Veel liefs,
Larisse

 

 

 

 

6 gedachten over “Persoonlijke kennismaking Larisse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s