Naar andere werkplek of tevreden zijn met je job?

Vijf jaar geleden

droomde ik van een andere job. Ik wou ander werk omdat de teamsfeer alles behalve vlot verliep: collega’s spraken niet meer tegen elkaar. Het was ieder voor zich. Er werd niet samengewerkt, en de bewoners van de zorghome kregen niet meer de juiste comfortzorg omdat er geen correcte dossier overdracht gevormd werd.
Ik kan een heel lijstje aan negatieve punten opsommen aan wat er op mijn vorige werkplek misliep… Van bewoners vastbinden tot niet eens de tijd nemen om ze water toe te schenken. Ja, was daar de realiteit!

Het draaide allemaal uit op het eindresultaat dat ik daar weg wou! Ik voelde me daar niet meer thuis, ik kon mezelf niet zijn.

Onder zo’n visie waar begeleiders eigen gemak voorop wordt gesteld, wou ik niet meer werken. Mensen zijn geen nummertje, ze zijn van vlees en bloed. Je eigen oma zou je toch ook niet in een onhygiënische toestand zonder comfort achterlaten tussen vier muren?

 

Vandaag – heden is de werkplek rooskleuriger

omdat ik veranderd ben van werkplek. Ik zit nog steeds in de zorgsector, en dat doet me goed: want ik help mensen graag! Zorgen doe ik met mijn hart!

De brutaliteit en de onmacht op die vroegere job, heb ik achter me gelaten. Als een hoofdstuk heb ik dat afgesloten. (Nadat ik een immense klachtenbrief heb opgestuurd na mijn ontslag… Maar dat is een ander verhaal.)

Ik heb mezelf teruggevonden! Het mooiste geschenk dat ik kan ontvangen, heb ik nu kunnen opbouwen: mezelf zijn. Me kunnen uiten met mijn mening en ideeën.

 

orchideeën

 

Waar geen tijd is, krijg ik de kans om tijd te maken voor de patiënten. Ik draag veel meer zelfstandigheid, maar er is ook teamwork. Collega’s vergaderen, onderhandelen onder elkaar, spreken en maken concrete afspraken.

Ja, er zijn ook nog steeds rotte appels, zo zijn er overal. Maar die worden aangepakt en op hun fouten gewezen.

Niemand is perfect. Iedereen maakt fouten en vergeet dingen. Maar als je uit zelfkennis je fouten kan zien en aanvaarden, accepteren. Dan kan je er ook uit leren! En ze omdraaien, laten groeien tot iets positiefs voor je zelfontwikkeling!

 

Doe je over vijf jaar nog hetzelfde werk? Of droom je van iets anders?

De uren zijn niet zo comfortabel. Maar ik heb gekozen voor een job in de zorg, en dan kies je van op voorhand dat je weet dat je geen 9 to 5 werk hebt. Ja, ik zou mijn uurrooster anders willen zien in de toekomst. Maar ik ruil daarvoor ontvang ik van de patiënten torenhoge dankbaarheid!

Een vriendelijk woord is niet duur, en is zelf meer waard dan goud!

Vijf jaar geleden droomde ik van anders. En geen enkele werkplek is perfect, maar ik ben tevreden met waar ik nu beland ben. Ik kan mezelf zijn, en ik voel me gelukkig!

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s