Moeder-dochter, een update

In het begin dat ik anoniem blogde, deelde ik mijn verhaal over de band die ik met mijn moeder heb met jullie. Het was voor mij een heel moeilijke stap om dit neer te pennen, het is dan ook een heel persoonlijk verhaal.

Ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat het neerschrijven mij voor een stuk geholpen heeft om bepaalde wonden te helen, want nu gaat het beter. Het is niet perfect maar het is beter en ook dat wil ik graag delen. Wie weet zijn er nog anderen in deze situatie en dan kan ik jullie langs deze weg laten weten dat het toch kan verbeteren, ook al ben je misschien – net als ik toen – alle hoop verloren.

 

Wat is er dan anders?

Mijn moeder is inmiddels weg bij haar partner en het alleen zijn doet haar blijkbaar goed. Ze staat positiever in het leven en geeft mij ook minder het gevoel dat ze verwachtingen heeft naar mij toe. Misschien zijn die zaken die ze vroeger uitte wel nog aanwezig, maar ze komen niet meer tot aan de oppervlakte.

Het kan uiteraard ook zijn dat zij niet veranderde is, maar dat ik mijn wonden geheeld heb en ook begrijp dat het oké is om mezelf te zijn.

Dat ik zelf zaken niet meer op mezelf projecteer.

Hoe dan ook, het contact verloopt beter. Vaak nog wat oppervlakkig maar wel met af en toe wat meer diepgang, emotie en vooral met een minder gespannen energie.

Beste vriendinnen zoals je vaak in films ziet, zullen we nooit worden.

Ik ben vooral blij dat er minder spanning is en dat ik mijn mama hierdoor een beetje terug heb.

 

Clemsie

 

Een gedachte over “Moeder-dochter, een update

  1. Wat goed dat het schrijven je geholpen heeft bepaalde wonden te helen. Ik ben blij voor jou dat alles nu beter gaat, en dat er toch wat minder spanningen zijn tussen jullie!
    Liefs, Coco

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s