Lijstje: 5 gratis dingen die me gelukkig maken!

Mijn lijstje met vijf dingen die je niet kan kopen, maar die we wel ontzettend gelukkig maken. Dat is mijn taak voor vandaag, omdat ik eens wat minder somberder wil schrijven.

 

1. Het weer.

We wonen in een koud regenland, waar de regenkans hoger ligt dan het aantal zonnige dagen. En toch ben ik dankbaar voor het weer dat we telkens boven ons hoofd krijgen.

Want ook als het regent heeft er wel altijd iemand iets aan. De boeren met hun velden vol granen en groenten. Of de koeien en varkens die eens wat in de modder willen spelen. Ik wil niet gek doen, maar alleen zeggen dat als het regent dat wel minimum voor één persoon een voordeel is.

Ik hou van de zon op mijn gezicht. De warmte die ik voel. Ik hou van sneeuw, hoe mooi ze het landschap bedekt in een witte mantel. Ik hou van de grijze hemel, want je weet dat het daarna terug aangenamer wordt. Ik hou van de blauwe lucht met haar witte wolken, die iets magische heeft.

 

2. Uitzicht.

De natuur heeft ons heel wat te bieden. We rijden er dagelijks door, maar kijken we er ook vaak genoeg naar? Buiten het centrum maar ook midden in de stad kan je genieten van een adembenemend uitzicht. Het gezichtsveld hoeft niet altijd een panorama te zijn, maar kan ook bv een standbeeld zijn, kunst of een symmetrisch gebouw…

Soms moet je eens je blikveld en positie veranderen om gewone dingen te waarderen. En te ontdekken in hoe een unieke wereld we leven.

Dankjewel dat we in zo’n wereld mogen vertoeven!

 

view

 

3. Muziek:

Niet helemaal gratis, je betaald je radiotoestel. Je hebt je internet – provider. En zelfs op je foon is het niet compleet onbetaald. De tijd van cd’s zijn we bijna uitgegroeid, en online filmpjes zijn de hit.

Maar ik hou zo van muziek! Ze kan me ontspannen, me aan het dansen maken, herinneringen oproepen, me zelfs kippenvel geven.

♪ Ik ben zo dankbaar dat ik elke dag naar miljoenen nummers kan luisteren. Dat ik concerten kan bezoeken, theater voorstellingen kan bewonderen. De combinatie van instrumenten en klanken, trillingen en stemmen, kunnen me altijd in het hart raken.

Wat kan muziek met jou doen? ♪

 

Dana Winner – Waar jij ook bent

 

4. Koken en eten.

Ingrediënten moet je wel kopen of haal je vers uit je moestuintje, maar het eten klaarmaken dat doe je zelf. Van uit de microgolf, tot in de mixer of de oven, je doet altijd wel iets om het op je bord of broodplankje te krijgen.

Ik vind koken en eten een geweldige levens behoefte! We doen het allemaal, want we moeten het doen. Maar wat kan ik zo gelukkig worden van eten!

Een gezond slaatje met pasta en kruiden, een groot bord spaghetti met extra groentjes in de zelfgemaakte saus. Een vet pakje friet van bij de frituur of zuurkool met rookworst. Als iets me echt smaakt, kan ik het echt waarderen en ik er een gelukkig gevoel van krijgen!

 

5. Familie en liefde:

De band van een vader voor zijn zoon, de liefde van een grootmoeder voor haar geadopteerde kleinkind, … Familie relatie’s zijn uniek en moeten we koesteren.

De verbondenheid tussen broers en zussen, de verstandhouding tussen een dochter en haar schoonmoeder, … Soms gaat een band heel ver.

Een vriendschap met iemand aan de andere kant van de wereld, een getrouwd koppel dat elkaar leren kennen heeft op een auditie, … De connectie kan heel sterk zijn.

Solidariteit, liefde, kameraadschap, genegenheid, … Er zijn zoveel woorden voor het gevoel van LIEFDE.

Ik ben dankbaar, want zonder al die liefde zou de mens niet verder kunnen bestaan.

 

verbonden

 

Dankbaar en gelukkig:

Wat vinden jullie van mijn lijstje? Het zijn 5 dingen die me echt gelukkig maken! Wat maakt jullie gelukkig? Waar worden jullie weer vrolijk van?

Ik wou nog vrede, geluk halen uit kleine gebaren, warme omhelzingen, … toevoegen aan dit dankbare lijstje.

 

Waar zijn jullie dankbaar voor? Welke niet zo voor de hand liggende dingen kunnen jullie voor me opnoemen?

 

 

Liefs, Coco

 

 

Een gedachte over “Lijstje: 5 gratis dingen die me gelukkig maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s