Tips voor een (afgelast) feestje!

Stressen al van voor het bezoek er werkelijk is. Een feestje organiseren bij je thuis blijft altijd om veel voorbereiding vragen. Ideale gastvrouw of niet. Of het nu voor een BBQ van zes extra personen is of voor een hele bende kleuters een verjaardagsfeestje,

 

deze tips kan je alvast meenemen in je voorbereidend werk:

 • Voldoende drank in huis.
  Jong en oud, allemaal drinken we graag. Zie dat de koelkast gevuld is, niet alleen met alcohol maar ook frisdrank is noodzakelijk voor de BOB’s onder ons.
  Draai desnoods je frigo wat hoger, dat alles lekker koel staat tegen dat je je gasten bedient. Extra ijsklontjes daarbij in de diepvries is een must voor deze zomerdagen.
  Voor de allerkleinsten kan je ook aan gekleurde rietjes denken.
  Vergeet ook zeker geen koffie in huis te hebben, samen met suikerklontjes en cupjes melk. Ook dat kunnen je gasten eventueel waarderen.
  Een waterkoker is daarbij zeer praktisch.
 • Voorzie versnaperingen.
  Welk uur verwacht jij je bezoek? Ja, inderdaad: het kan altijd een maaltijd uur overlappen. Stel je eigen hongergevoel niet opzij en voorzie gemakkelijke knabbels in huis. Chips of blokjes kaas zijn zo op tafel gezet.
  Geef je een BBQ dan kan je alvast de sla en groentjes voorsnijden en in de koelkast plaatsen. Is op het moment zelf weer tijd bespaard in de keuken.
  Wat wij altijd in huis hebben zijn sneden kaas en ham met brood. Iedereen is wel verlekkerd aan croque monsieur uit het vuistje met wat ketchup!
  Ook een goedkope tip is een mega grote kom spaghetti saus op het vuur klaarmaken. Check wel even op voorhand of iedereen look en paprika mag…
 • Pas je aan aan het seizoen. Kijk op buienradar en wees voorbereid.
  Bij warm weer kan je een plons zwembadje plaatsen, en een extra parasol bv.
  Fleece dekentjes voor als het fris wordt, extra hout voor een buitenkachel klaarleggen is ook een gewonnen werkje.
  Moet je rennen voor de regen voorzie dan ook binnen voldoende zitplaatsen en aangepaste activiteiten.
 • Veiligheid. Zonnemelk in huis, pleisters, een crème voor insectenbeten.  Noodnummers eventueel. Reserve zwemkledij.
  Kleine dingen kunnen vaak de grootste ongemakken aangenamer maken.
 • Privacy! Oké je kan wel opruimen, maar als er volk over de vloer komt kan je misschien ook graag hebben dat ze zaken niet opmerken.
  Maak je slaapkamer toe/vast. Zorg dat rekeningen en persoonlijke documenten opgeborgen zijn. Waardevolle spullen zoals juwelen of een laptop kan je ook veilig opbergen.
 • Wees voorbereid en heb genoeg wc rollen in huis! Niets zo lastiger als een grote boodschap met het allerlaatste velletje… :-))

 

 

Heb je al die voorbereidingen gedaan, zit je helemaal geparfumeerd klaar, vol zenuwen, op je bezoek te wachten… En dan krijg je een onverwachts telefoontje:

 

Wat als alles in het water valt? En je bezoek het feestje annuleert?

Of je kan hysterisch kwaad worden en je nog urenlang druk maken, OF je kan er nog gewoon het beste van maken. Komen je gasten niet opdagen? Maak er dan gewoon zelf een feestje van!

 • Lekkere maaltijden en snacks kan je gewoon lekker zelf opeten! Heb je tonnen aan eten besteld bij de traiteur of teveel in huis? Verdeel over de komende dagen, of prop wat in de diepvries zoals je BBQ vlees. Ben je ook weer gerust over wat je die week zal gaan eten. Handig toch?

Draai het negatieve om in iets positiefs!

 • Net zoals alcohol, je hoeft je nu niet zat te drinken omdat alles op moet. Het is net zoals kaas, als je de flessen in de koelkast laat liggen: worden ze nog beter! 😉
  Drank wordt zo snel nog niet slecht, zie het als een investering.
 • Maak voor jezelf een feestje! Plof neer op de bank en kies je een spannende of romantische serie uit op Netflix. Ga ontspannen neerzitten met een thee, want je had tijd gemaakt, nu heb je de tijd om eens wat te doen voor jezelf!
  Neem een goed boek dat je al zolang wou lezen, of schrijf eens een brief aan een verre vriendin. Je hebt ook meteen al wat te vertellen.
 • Muziek? Als er dan toch niemand is om je oubollige danspasjes te bekritiseren of je na te kijken op de kreuken op je jurk, ga er dan luidkeels voor!
  Draai die muziekknop harder en ga helemaal los!
 • Je hebt uren je huis van boven tot onder afgestoft en opgeruimd. Alles zoet en fris doen ruiken. Weet je, ook dit is geen verloren tijd en moeite geweest! Een net huis is een rustig hoofd. Nu kan je weer een poosje verder.
 • Kijk in je spiegel! Je hebt je opgekleed en opgetut voor je bezoek: je ziet er prachtig uit! Wil je niet thuis blijven, trek er dan op uit!
  Zet een stapje in de wereld, ga mensen leren kennen in je mooiste outfit die je nu toch al aanhebt. Klaar, niet meer piekeren over wat je zal aantrekken.

 

Wat vonden jullie van mijn tips? Bruikbaar? Ik spreek uit ervaring… Na een afgelast bezoek dronk ik zelf een fles leeg en zakte ik languit in mijn bed voor een nachtzoentje met mijn man… Comfortabel zo niets hoeven op te ruimen na een feestje. 🙂

 

Coco

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s