Soms heb ik een hekel aan mensen!

Ik ben een menslievend persoon, echt waar! Veel mensen zeggen me dat ik lief en zorgzaam ben. Maar eerlijk… Soms heb ik echt wel een bloedhekel aan mensen. Dat kan dan ook om allerhande redenen zijn, de een al redelijker dan de ander.

Soms kan ik mensen schieten omdat ze mijn aandacht opeisen en mij willen betrekken in al hun drama. Echt, die drama, die kan me soms zo gestolen worden.

Al meer dan genoeg heb ik aan de inhoud van mijn eigen hoofd dat ik die van een ander er niet nog eens bij moet hebben.

 

Ja, ik weet dat ik een lief toegankelijk persoontje lijk, maar soms wou ik zo hard dat jullie mij eens gewoon met rust zouden laten. En ja, ik besef ook dat dit super egoïstisch is.

Heb een hekel aan mensen die super goed zijn in een of meerdere dingen. Ik geef het toe, ik ben gewoon stikjaloers op die talenten en doordat ik jullie talent opmerk, voel ik me gewoon een grote dikke vette mislukkeling. Ik blink nergens in uit en meestal kan ik me daarbij neerleggen, maar als ik je bezig zie, wordt ik gewoon jaloers. Die jaloezie zorgt er dan ook voor dat ik een hekel heb aan je, sorry.

Een andere reden waarom ik soms een hekel heb aan mensen: omdat ze niet lief zijn voor anderen. Want door jullie besef ik dat ik zelf ook niet altijd zo lief ben voor anderen. Jullie confronteren me met mezelf en mijn gebreken, met het feit dat ik niet altijd kan waarmaken dat ik lief en zorgzaam ben, terwijl dat ik dat wel zou moeten zijn.

 

Clemsie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s