Wanneer twijfel toeslaat over mijn uiterlijk.

Elke dag een mooie laag make-up, die niet vervaagt, een perfect vallende bos haar zonder kroezelen of vetlaagje, mooi passende kleding zonder vlekken, om maar niet te spreken over hun strakke model.

Dagelijks zie ik wel één of meerdere van die mama’s aan de schoolpoort, die dan nog klagen over hoe onverzorgd ze er die dag wel niet uitzien. Op dat moment vraagt het kleine onzekere duiveltje op mijn schouder mij wat ze dan wel niet van mij moeten denken. Mogelijks is het niet echt iets waar ik me zorgen over moet maken, anders zouden ze vast ook niet tegen me spreken, toch?

Ik draag wel elke dag een laagje make-up (naturel waardoor je hoe dan ook al niet ziet dat ik iets van make-up draag). Tegen ’s avonds is het weg of toch zeker wat uitgelopen. Ik  heb geen idee hoe anderen ervoor zorgen dat het mooi en zichtbaar blijft, werken ze dat meerdere keer per dag bij?

Mijn haar is ofwel in een slordige dot geknoopt ofwel lijkt het net een ontplofte paraplu. Op mijn kleding zitten vaak wel eens vlekken die ik pas later op de dag opmerk en er vanaf dat moment ongemakkelijk door loop. En mijn model, ja ik ben best slank (wel met een mama buikje, die bij een spannende jeans wel eens wat meer durft uit te puilen). Laat ons het erbij houden dat ik eigenlijk helemaal geen catwalk materiaal ben.

Of ik ervan wakker lig, ja, soms wel, vaak ook niet. Ik ben best tevreden met mezelf maar als ik dan die perfect opgemaakte mama hoor klagen, dan begin ik eerlijk gezegd wel weer eens te twijfelen aan mijn uiterlijk.

Doe ik wel genoeg mijn best? Is goed wel goed genoeg?  Misschien moet ik toch maar weer eens shoppen en van kledingstijl veranderen of gewoon naar de kapper voor een nieuwe haarsnit.

Hoe voelen jullie je aan die schoolpoort (of in de supermarkt)? Onzeker of voelen jullie je goed genoeg? 

 

Clemsie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s