En dan heb je plots geen zin meer…

Ken je dat? Afspreken met vrienden, inschrijven voor een leuke workshop … allemaal dingen die leuk zijn en waar je vol energie “Ja!” tegen zegt op het moment dat het aanbod zich voordoet.

Dan komt het moment waarop het effectief plaatsvindt steeds dichterbij. De energie en de zin om het effectief te doen daalt … in dergelijke mate dat de ene reden na de andere zich aanbiedt om het toch maar af te zeggen: hoofdpijn, moe, partner heeft iets te doen (laten we hem dat maar gunnen), ik moet het huishouden nog doen, het is al een drukke periode, ik heb echt geen zin…

 

Scenario’s:

Dan zijn er twee verschillende scenario’s mogelijk, waarbij ik eerlijkheidshalve moet toegeven dat ze ook allebei in gelijke mate voorvallen.

  1. Ik probeer me sterk te maken dat ik niet moet toegeven en toch gaan, achteraf zal ik vast blij zijn dat ik doorgebeten heb. Weet je wat, meestal is het ook zo.
  2. Ik geef toe aan de verleiding en zeg het af. Vaak voel ik me opgelucht en schuldig tegelijkertijd. Zeker als ik dan van anderen hoor, hoe erg mensen het vinden wanneer iemand last minute afzegt.

 

Oorzaak:

Wat de oorzaak van dit alles is? Ik vraag het me al lang af en ik weet het niet. Ik zou het heel graag snappen, al is het maar om niet steeds terug in diezelfde val te lopen.

Is het omdat die activiteiten niet bij mij passen en ik me probeer in te passen in een maatschappij waar ik niet in thuishoor? Is het omdat ik teveel hooi op mijn vork neem en mij vergaloppeer, mijn grenzen voorbij ga? Is het omdat ik eerder introvert van aard ben en gewoon momenten nodig heb alleen om terug op mijn plooi te komen?

Ik weet het niet … mogelijks zal ik het nooit weten en dat is ook wel oké.

Waar jullie me wel plezier mee kunnen doen is me laten weten of ik de enige ben die hierop vastloopt? Of is mijn verhaal voor jullie herkenbaar?

 

Clemsie

 

Een gedachte over “En dan heb je plots geen zin meer…

  1. Misschien is het omdat jullie interesses niet hetzelfde liggen? Dan zou ik zelf eens wat voorstellen in jouw interesse gebied…
    Of gewoon te druk, dat je ook wat tijd voor jezelf wil inplannen, en je daarom geen zin meer hebt om iets te doen. Begrijp ik helemaal!
    Voel je niet schuldig om eens wat af te zeggen hoor 🙂 We hebben wel eens recht om “neen!” te zeggen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s