3 Vragen aan Jezelf, over onbekenden en chocolade.

Leer me beter kennen met dit vragenrondje. De drie vragen die ik vandaag koos, komen uit het nieuwe Flow – magazine. Een tijdschrift zonder haast om even te ontspannen en geïnspireerd te raken.

 

Is er een gesprek met een onbekende geweest dat je altijd is bijgebleven?

Zou je die persoon nog eens willen tegenkomen?

Aan het treinstation begon iemand spontaan tegen me te praten, hij zat naast me op de bank. Mijn oudste zoon was bij me, dus ik denk heus niet dat hij me wou versieren! 🙂
Hij sprak in het Engels, en mijn talenkennis is niet zo best. Dus het verwonderde me sterk dat je we zo’n lang gesprek aanknoopten!
We praatten over zijn doorreis terug naar huis vanuit het buitenland. En gek genoeg leerde hij mij bij over een gebouw dat plak naast het station staat! Van die onbekende, een buitenlandse jongen, leerde ik bij over mijn eigen woonstreek. Het was een gebroken Engels gesprek dat me nog lang bijbleef.

Nadien kwam ik deze persoon niet meer tegen, en ik zou hem ook niet terug willen ontmoeten. Ik zou wat kilometers moeten afleggen dan, maar mijn Engels is ook niet sterk genoeg.

Het inspireerde me om af en toe onbekenden aan te spreken.

De wereld is klein, en we zijn allemaal mensen met gelijke gevoelens. Ik geloof: als we kennis delen leren we niet alleen zaken bij, maar leren we ook onszelf beter kennen!

 

Wat is je lievelingswoord?

Op moedertjes dag en op alle goeie dagen is mama een prachtig woord om te horen uit je kinderen hun mond. Maar als het van hun lippen rolt op zo’n klagerig toontje, bij een huilbui of bij het smeken omdat ze hun zin niet krijgen, dan is dat “Mamaaaa!!!” iets minder schattig. :-))

Misschien is mijn lievelingswoord wel “eten”. Wat gaan we eten? Is een frustrerende vraag, maar als die maaltijd eenmaal op tafel staat ben ik 9/10 wel in de wolken.
Er is heel weinig dat ik niet mag. Ja, spruiten en spinazie mag ik ook.
Ik kan zo genieten van te eten…

“Chocolade” spreek dat uit en dan gaat mijn hoofd al draaien om te zoeken waar die reep ligt! Het is echt mijn zwakte, waar ik niet kan afblijven.

 

Zou je het fijn vinden om een hele week niemand te zien of te spreken?

Ik ben iemand die niet graag alleen is, als het moet dan moet het, maar ik heb graag mensen om me heen. Samen met mijn man gekozen voor een groot gezin, ja ééntje is gemakkelijker misschien. Maar ik hou ervan als er kindervoetjes rondhuppelen en ze ’s avonds staan aan te schuiven om een slaap zacht zoen te geven.

Ik zou wel mensen willen elimineren om een hele week niet te zien… Maar dat is dan een ander verhaal.

Zelfstandig ben ik wel genoeg om alleen te zijn. Maar betekend deze vraag dat ik ook alleen thuis moet blijven? Ik kom veel te graag onder de mensen, een spontaan praatje in de supermarkt is echt mijn ding.

Dus leven op een planeet als laatste mens, met niemand om me heen? Neen, bedankt, ook al is het maar voor één week. Dan begin ik wel tegen een kokosnoot te praten.

 

Coco

 

 

Meer lezen in deze Vragen aan Jezelf Tag: 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s