Coco, waarom schrijf jij onder een pseudoniem?

Meer dan één keer krijg ik die vraag, vooral op Facebook en in persoonlijke eerste kennismakingsgesprekken. Zo inspireerde die vraag me vandaag om eens uitgebreider daarop te gaan antwoorden:

 

Waarom schrijf jij anoniem?

Ik schrijf heel veel persoonlijke zaken op.
Mijn groei van kind, wat ik meegemaakt heb, de ontwikkeling tot wie ik vandaag ben. En hoe ik nu dit jaar bewuster en positiever in het leven sta.
Over mijn gezin, onze sleutels tot succes van een goeie liefdevolle relatie met mijn man. Maar ik schrijf ook over mijn kinderen hun opvoeding en opgroeien met een beperking.
Eigen meningen en visies op het leven.
Ik heb het over mijn job, en situaties / uitspraken die daar gebeuren.
En andere eigen ervaringen en inzichten.

Veel stukken waarvan ik niet wil dat bv mijn werk collega’s, chef directeur, gemeente buren, of verwanten ze zouden kunnen lezen.
Waarom? Omdat ze hun mening al klaar en gevormd hebben, voordat ze helemaal het verhaal af geluisterd hebben. Ze doen geen moeite om te luisteren, me te horen. Laat staan me te zien wie ik echt ben.
Omdat ze partijdig zijn, of vastgeroest aan stereotypen. Vol vooroordelen, gebaseerd op te weinig wijsheid en empathie.

Waarom ik me verschuil achter een dekmantel? Hoeveel maskers dragen mensen in hun omgeving en leefwereld? Wat is de schijn van het uiterlijk? Hoeveel filters gebruik jij om écht over te komen tegen over je naasten en de wereld?

Ik heb maar één masker: dat is mijn naam.
Coco, een pseudoniem die mij een volledig gevoel van vrijheid geeft. Zo kan ik open schrijven. Eenvoudig onomwonden mijn mening, mijn oprechte verhaal.

 

Mijn doel:

Mijn ambitie is om mensen te stimuleren om zichzelf te zijn. Onder een pseudoniem? Ja want net dat geeft je een gevoel van ongedwongenheid.

Wat je anders zou verbergen en verzwijgen tegen je leefkring, kan je hier kwijt. Schrijven werkt helend. Kan je helpen in een persoonlijke ontwikkeling en verwerking.

Je persoonlijke gegevens worden privé gehouden. Maar er is ook menselijk contact die centraal staat. Bloggen is meer dan wat likes en hartjes gooien. Een hart onder de riem steken, een schouderklopje of alleen maar een luisterend oor wordt bij ons sterk gewaardeerd.

Mijn doel is met deze Anoniem Jezelf Blog iedereen de kans geven om zijn verhaal te delen. Ik creëer een plek waar iedereen zijn ei kwijt kan,

waar jij jezelf kan zijn!

 

Coco

 

 

19 gedachten over “Coco, waarom schrijf jij onder een pseudoniem?

 1. Hey Coco, het is inderdaad een persoonlijke keuze en ik snap het helemaal. Het heeft een tijd geduurd voordat ik mijn persoonlijke verhaald durfde te vertellen, maar ik ben wel blij dat ik het nu wel kan doen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Onze foto’s bij onze artikelen zijn wel heel precies gekozen, net om in die uitgelichte afbeeldingen ook betekenis en herkenbaarheid te zetten… Een persoonlijk kiekje van de kinderen op school bv zou heel ons concept in de war sturen 🙂

   Like

  1. We bloggen allemaal meer dan één keer, dus als je specifiek iemand volgt kan het ook persoonlijker lezen worden. Als je een boek leest zonder prenten dan vorm je uiteindelijk toch ook een beeld van die personage?
   Contact leggen en een band opbouwen kan je ook op andere manieren, zoals een gesprek op Facebook. Of mailen is ook heel wat intiemer.
   Liefs, Coco

   Like

 2. Ik begrijp je helemaal! 🙂 Ik blog zelf niet over persoonlijke dingen, maar als ik dat ooit zou gaan doen dan zou ik dat ook zeker anoniem doen. Het gaat om het verhaal en de boodschap, niet om wie het schrijft. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Silke! Er gebeurt ook veel achter de schermen 🙂 Via mail en facebook heb ik meer persoonlijk contact, natuurlijk zijn die niet altijd zichtbaar omwille van privacy. Maar ik er worden vaak lange intense of gewoon gezellige gesprekken gevoerd…
   Honderden kilometers zijn zo overbrugt bij een kop thee 🙂

   Like

 3. Ik snap het wel hoor, ik had in eerste instantie niet mijn eigen naam of foto’s op mijn blog, later besloot ik dat ik meer mijn eigen kant op wilde en goed op let met wat en waar ik over schrijf en ging onder mijn eigen naam bloggen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s