Ik ben het kwijt! Niet terug te vinden!

Heel de salon kamer heb ik al afgezocht! Ik ben het kwijt!

De kinderen in bed gelegd om te gaan slapen, de kleinste vraagt naar zijn mp3. Die ligt beneden op te laden toch? Ik hol de trap terug af naar beneden, in de salon plaats aangekomen vraag ik me verwonderd af waar dat kleine mp 3 geval gebleven is. Niet op zijn plaats… Ik was zo overtuigd!

Ik begin te twijfelen: lag hij daar wel op die plek? Heb ik hem verlegd?

Morgen komt er bezoek. Ik heb veel opgeruimd in alle leefkamers. Maar nu nét niet in deze ruimte! Een mp3’tje van amper 2cm op 2cm, net genoeg om liedjes af te spelen voor de kleine handjes van onze zoon. Niet goedkoop. Ik moet dat ding terug vinden!

Frustraties borrelen op. Ik begin te roepen en geraak mijn geduld kwijt. Ook manlief is mee beginnen zoeken. De sofa wordt onderste boven gehaald, maar ik blijft toch het gevoel hebben dat we niet genoeg moeite doen om dat ding terug te vinden.

Dan begin ik anderen hun gedrag verdacht te vinden. Doet de oudste zoon wel genoeg moeite? Zijn er grabbel handjes in het spel? Liegt er iemand tegen me? Dat ding kan toch zomaar niet verdwijnen? Het lag op die plek! Ben ik degene die het verkeerd gelegd heeft? Mijn gedachten gang wordt gek, een hele molen. Ik moet stoppen.

Ik moet het opgeven. Coco, zet je neer en geef het op. Nog even de dag overlopen. Wat heb ik allemaal gedaan en waar ben ik geweest. Maar we lopen hier met zoveel in huis, en af en toe geraakt er wel eens iets kwijt. Net als je er niet achter zoekt, vind je het plots terug… Daarin moet ik dan maar geloven nu vandaag. Morgen is een nieuwe dag, en wie weet… Nu moet ik het loslaten.

Ergernis speelt. Hopeloos grijp ik naar muziek, paf op mijn hoofd. Ergens anders heengaan, ver weg van hier. Als ik terug kom ben ik terug mijn rustige zelf.

 

Coco

 

 

Een gedachte over “Ik ben het kwijt! Niet terug te vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s