Wie is gastblogger Janneke?

 

Ik ben…

  • … 24 jaar, student – maar over een maand officieel ingenieur: Ik hou me bezig met het berekenen van tunnels, dijken en funderingen. Een beetje een mannenwereld, een wereld van hard werken, blijven leren, maar een ontzettend mooi vakgebied.
  • … in tegenstelling tot mijn studie in mijn vrije tijd veel bezig met psychologie, filosofie, lezen en – natuurlijk – schrijven. De laatste tijd houd ik mij met deze onderwerpen bezig om te leren hoe ik mezelf een beetje af kan remmen: Ik ben altijd bezig, hobby’s moeten nuttig zijn, ik moet mijn vriendschappen onderhouden, meer sporten, meer weten van de wereld, et cetera. Ik gun mezelf soms maar weinig ontspanning.
  • … graag bezig met de vraag hoe ik het best met anderen om kan gaan, het best kan begrijpen, of zelfs helpen met hun twijfels en onzekerheden. Anderen hebben voor mij namelijk ontzettend veel kunnen betekenen: Toen mijn vader ziek was en overleed, toen mijn moeder een depressie kreeg en toen ik zelf met de dag minder en minder blij werd. Gelukkig ben ik tegenwoordig weer een stuk blijer!

Ik ben dus Janneke.

 

 

En waarom wil ik schrijven? 

Ik heb wat af gestunteld zo tijdens mijn studie. Ik heb flink gepuzzeld met prioriteiten stellen, mijn tijd leren indelen, mijn energie behouden en in mijn omgang met andere mensen. Nu gaat er een andere tijd voor mij aanbreken: Ik moet een plekje gaan zoeken in de op hol geslagen woningmarkt, de echte overgang gaan maken naar een 9-5 baan en wederom mijn plek gaan vinden in een wereld vol slimmeriken, die veel meer ervaring hebben dan ik. Het lijkt me leuk om als jonge starter te delen hoe ik ook dan om ga met stress, onzekerheid en mijn prioriteiten.

Schaamte of kwetsbaarheid, daar is – misschien vooral in mijn technische vakgebied – nog steeds weinig ruimte voor. Misschien zou het daarom goed zijn om de pen op te pakken en het vooral te delen!

 

Dus, dit ben ik. En ik hoop graag voor jullie te schrijven.
Tot snel,

Janneke.

 

 

 

Ik weet dat het allemaal teveel is en toch blijf ik mijn hoofd tegen deze keiharde, hoge muur stoten, dag in dag uit. Dus waarom verander ik het niet? …

=> Lees hier meer in Janneke’s eerste artikel. “Maak ik mij te druk? Ik wil teveel!”

 

 

Een gedachte over “Wie is gastblogger Janneke?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s