Ik wil gewoon gelezen worden.

Leescijfers > thuiskomen:

Leescijfer: ik mag me er niet op fixeren. Bloggen is een hobby voor me. Het is uitlaatklep voor mijn gevoelens. Een plek waar ik ongezouten mijn mening kan delen. Ervaringen kan schrijven met veel kleur. Een online huisje waar ik mezelf kan zijn.

 

Waarom vind ik cijfers dan zo belangrijk?

Maar waarom wil ik dan zo graag gelezen worden? Waarom ben ik dan wel elke dag bezorgd om mijn bezoekersgrafieken? Het is de eis in de blogwereld dat je veel lezers hebt. Je moet gezien worden, naamsbekendheid maken, delen delen en delen.

Ook ik wil gelezen worden! Ik wil dat mensen mij gezien hebben, en als ze scrollen zeggen: ” Ha, die Coco. Daar klik ik op!”

Ik mag me er niet op vastpinnen op deze gedachten. Ik schrijf vanuit mijn hart, en niet omdat het moet. Heb ik de ene dag lagere leescijfers dan de andere dagen met hoge pieken, wel dan is dat maar zo. Ik mag daar mijn nachtrust niet voor laten. En toch, toch pieker ik.

 

Wat is het doel dat ik nog alles online gooi?

Als ik toch gewoon alles op papier kan kladden. Met inkt neerschrijven en wegstoppen in een donkere lade. Daar is mijn visie het antwoord op:

 

> Mijn visie:

Schrijven is helend, het kan je helpen om emoties te verwerken. Het maakt deel uit van je persoonlijke ontwikkeling, waarin je kan groeien.

Hier kan je ook anoniem schrijven, onder een pseudoniem. Dat creëert vrijheid, want je kan gewoon kwijt zonder weg te deinzen van wat bv je baas of je schoonmoeder van je zou kunnen denken.

 

Ik schrijf al van kinds af, gedachten moeten eruit. Onsamenhangend, geen touw aan vast te knopen? Als dat jouw zicht is in mij, is dat maar zo.

Ik ben gewoon mezelf!

 

Coco

 

 

4 gedachten over “Ik wil gewoon gelezen worden.

 1. Top, ik lees, soms wel gewoon vanuit mijn mailbox omdat ik die daar ook in krijg, denk dat je daar dan geen melding van krijgt…

  Maar goed, ik merk ook wel dat ik vaak gelezen word, vandaag kreeg ik al 2 keer het bericht dat mijn statistieken door het plafond gaan… en op andere dagen heb ik dan weer niets…

  Ik vind het soms nog lastiger dat er zo weinig mensen reageren en dan eigenlijk vooral omdat ik feedback wel handig kan vinden….

  Omdat ik ook echt iets met schrijven wil doen in mijn leven en deels ook al doe (waarop ik wel feedback krijg en soms ben ik daarmee akkoord, soms ook niet… Soms moet het even bezinken, maar ik ben iedereen dankbaar: positief of negatief, en zeker als het op een constructieve manier gegeven wordt.

  Like

  1. Oh wat fijn te weten dat je soms leest in je mailbox! Inderdaad, daar krijg ik geen melding van.
   Het is echt van de ene dag op de andere dag anders die statistieken, vraag me soms af of ze kloppen.
   Ik vind feedback ook handig en interessant, daarom vind ik jouw reactie ook zo nice 🙂

   Opbouwende kritiek kan heel goed zijn om er eens anders tegenaan te kijken, het doet nadenken. Maar het wil niet zeggen dat ik er altijd iets mee doe. Snap je.

   Ik denk dat mensen het soms moeilijk vinden om hier op onze blog te reageren, omdat we zo rond gevoelens draaien. Maar zou het daarom niet net gemakkelijker moeten zijn? Omdat het zo herkenbaar kan zijn…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s