Ik sprong een nieuw leven in…

Je leven kan door je ouders op een treinspoor gezet zijn, dat je vastzit aan hun waarden en normen. Geen kans meer tot rijden naar een ander spoor, of andere stations om te verkennen. De ruiten verduisterd zodat je de buitenwereld niet zou kunnen opvangen, je ouders die voor je zorgen, veilig en gekoesterd.

treinweg

Maar wat als je meer wil zien van de wereld?

Ik ben uit mijn wagon gesprongen, de onbekende wereld in, voor mij was alles nieuw. Maar ik was vastberaden en schrok niet terug voor een avontuur.

 

 

Ik rolde de grond in, maar was niet alleen!

Een vangnet stond voor me klaar en ving me op. Andere mensen en familie lieten me achter en zag ik nooit meer terug. Ik stond eigenlijk naast het spoor stil, ik keek om me heen en mijn ogen gingen open voor de omgeving rondom me… Maar wat heb ik precies leren kennen door deze keuze?

 

 

Deze 3 lessen heb ik geleerd:

 

1. Liefde met een andere start:

Mijn relatie met mijn man begon niet zoals de voorgelegde regel: eerst vijf dates, dan een kus, verloofde periode, trouwen en op huwelijksreis, gaan samenwonen en na het settelen komen er kinderen.

Door een nieuw samengesteld gezin te bouwen nam mijn levensspoor een heel andere wending aan. Ik nam een relatie aan, meteen inclusief kind. Ik werd niet meteen lief, maar ook mamafiguur en huismoeder.

Ik leerde als enig en gescheiden kind wat ouderliefde is , en niet is. Ik leerde al vrij snel wat een huishouden inhoud, en wat onvoorwaardelijke liefde betekend…

 

2. Mensen hebben veel kleuren:

In mijn treinwagon zag ik dat één vrouw moet houden van één man, en dat een man er moet zijn voor zijn vrouw. De vrouw werkt voor het huishouden en de man is de werkende kracht. Allemaal vaste patronen.

Vandaag heb ik geleerd dat mensen ook andere relaties kunnen hebben. Een vrouw kan een band hebben met een vrouw, net zoals een man kan verliefd zijn op een man. Een persoon kan zelfs voor meerdere relaties kiezen, en een hechte familie vormen allemaal samen onder één dak. Relaties kunnen verschillende kleuren hebben.

Je hebt mensen die bewust alleen blijven. Er zijn koppels die kiezen voor een niet zo natuurlijke zwangerschap, of gaan adopteren.
Mensen die naar het buitenland trekken, om te werken of te reizen. Ik zag mensen die jarenlang nog bij studeren of personen die net door een chronische ziekte vastzitten aan hun gezondheid. Maar liefde kan overal zijn!

Ik geloof ik liefde en vertrouwen. Ik gun je eender welke relatie toe, als je maar jezelf kan zijn en gelukkig bent!

 

3. Slecht is niet altijd negatief:

Rij je met je auto een boete, ga je scheiden, moet je voor de rechter komen, ga je failliet, ben je werkloos, heb je iemand een blauw oog geslagen, … dan ben je een slecht persoon. In mijn treinwagon die beheerd werd door mijn ouders was alles erg zwart – wit.

Neem je een verkeerde keuze dan ga je op het slechte spoor, en is er geen verbetering meer mogelijk.

Ik heb geleerd te kijken naar de beslissingen achter die verkeerde keuze’s. Er zit een verhaal achter, en het zit dieper dan wat je alleen aan de oppervlakte ziet. Mensen die slechte keuze’s maken zijn daarom niet allemaal slecht. Ze moeten een kans krijgen, gehoord worden, leren, want ze groeien en ze kunnen er staan als zelfstandige en zelfverzekerde mensen!

 

 

Vandaag:

Mijn wereld en mijn station waar ik nu ben, is niet de plaats die mijn ouders voor mij gekozen hebben. Ik heb mijn richting en doelen zelf gekozen, ik heb gewerkt voor waar ik vandaag sta. En daar ben ik zeer fier op!
Niemand neemt mijn ervaringen en herinneringen nog van me af! Ik heb de wereld leren kennen zoals die écht is, en daar ben ik mijn vangnet toen ik van de trein sprong eeuwig dankbaar voor!

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s