Een lichaamshouding is meer dan je lichaam.

Schouders recht, hoofd omhoog en kin vooruit. Een perfecte lichaamshouding, niets speciaals, zo wordt het altijd uitgelegd.

 

Slechte lichaamshouding

Al sinds ik nog een kind was, loop ik eerder licht voorover gebogen. Mijn hoofd wat naar voren, kijkend naar de grond, geen rechte rug. Mijn ouders gaven er vaak opmerkingen op en wilden dan ook dat ik erop zou letten. Gelijk hadden ze wel, maar uiteindelijk deed ik er niets mee.

Nu ik er zo over nadenk, denk ik dat het eerder een mentaal dan een fysiek iets was. Ik was nooit zelfzeker, wilde niet in de spotlight staan. Misschien was die houding er gewoon om mezelf weg te stoppen en niet op te vallen?

 

Verandering

De voorbije jaren, had ik last spanningshoofdpijnen. Hierdoor werd ik me bewust van het effect van een lichaamshouding op je spieren en de spanning die het teweeg kan brengen. Dank je wel mevrouw de kinesist om me dit duidelijk uit te leggen. Inmiddels doe ik ook al een aantal jaar yoga en weet ik ook wel wat je moet aanpassen om een goede lichaamshouding te hebben.

Mijn spieren zijn door de tijd niet ontwikkeld zoals het zou moeten, waardoor een juiste houding best wel wat pijn met zich meebrengt. En toch wil ik eraan werken, oefenen, al is het met kleine stapjes.

Ook hier durf ik te denken dat het wel eens een mentaal iets zou kunnen zijn. Ik durf te geloven dat ik nu eindelijk klaar ben om mezelf te aanvaarden en me te laten zien zoals ik ben.

Laat me maar zelfzeker zijn en stralen! Hier ben ik dan eindelijk!

 

Clementine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s