Mijn vriend heeft naast de relatie met mij nog een gezin.

Onder het concept een anonieme getuigenis kunnen delen. Vandaag verteld een vrouw over haar relatie en gevoelens in een driehoeksverhouding:

drie

Steeds vaker lees je over polyamorie of een driehoeksverhouding. Een relatie wat niet iedereen zou kunnen of willen, en een relatie die ook zeker niet gemakkelijk is. Ik heb namelijk ook zo’n relatie. Een relatie die zo gegroeid is en ik had van te voren nooit verwacht dat ik ooit zo’n relatie zou hebben.

 

Mijn vriend heeft namelijk nog een vrouw en kinderen. Zijn vrouw en de kinderen weten het, maar dat maakt het niet altijd gemakkelijker. Hun wonen samen, maar ik woon alleen met mijn eigen kind.
Hun gezin gaat voor, waardoor ik me altijd moet aanpassen aan hun en vooral aan wat zijn vrouw goed vind én ja dat is logisch, maar dat vind ik best lastig. Ik kom altijd op de tweede plek.

 

drietjesRegelmatig vraag ik me dan ook zeker wel af of ik altijd diegene moet zijn die moet vragen of ik langs mag komen, of hij bij mij komt slapen of ik bij hun mag slapen. Of er ook momenten zullen komen dat hij zal vragen of ik langs kom. Ik weet dit zal ongetwijfeld tijd nodig hebben, maar merk wel dat ik dit moeilijk vind. En daarbij komt dan mannen weer anders denken dan vrouwen, waardoor ik wellicht me regelmatig druk maak om dingen waar hij niet eens over nadenkt.

 

We doen ook wel regelmatig dingen samen, hun gezin en dan voegen wij ons toe. Maar ook dan moet je rekenschap houden met zijn vrouw, nemen we meer afstand van elkaar vanwege zijn vrouw. Lastig, maar zo met z’n allen samen is ook zeker gezellig.

We zien elkaar weinig en alhoewel ik de laatste tijd ook heb gemerkt dat ik het heerlijk vind om tijd voor mezelf te hebben en niemand om me heen te hebben. Vind ik het toch echt vervelend dat er ook veel avonden zijn dat ik alleen ben, alleen slaap, alleen wakker wordt. Ik ben een vrouw die prima zelfstandig kan zijn, maar de nabijheid van een ander heel fijn vind. Mijn vriend is meestal écht een hele fijne liefdevolle man. Een man van goud zeg ik wel eens. Het knuffelen, samen kletsen, samen lekker tegen elkaar aan zitten op de bank, samen heerlijk in slaap vallen tegen elkaar aan. Kleine dingen waar ik écht intens van kan genieten en dan ook echt veel mis.

driee

Doordat het nog maar pril is, moeten we elkaar nog leren kennen, moeten we nog een manier vinden hoe het het beste werkt voor ons allen. En moeten we uit vinden of dit voor ons allen haalbaar is. Er zijn momenten dat ik het liefst al mijn verwachtingen, teleurstellingen en hoop uit spreek. Maar tegelijkertijd ben ik dan weer bang dat ik dingen zeg die verkeerd vallen of verkeerd begrepen worden, dus probeer ik maar af te wachten en zie wel hoe de toekomst loop. Maar dit zorgt bij mezelf wel voor veel onrust, onduidelijkheid en stress. Dus of deze relatie voor ons allemaal ook daadwerkelijk haalbaar is zal de toekomst blijken.

 

Natuurlijk kan ik er ook voor kiezen om het maar te stoppen, omdat ik dan gewoon alleen ben. Niet meer hoef te piekeren over deze relatie en in alle rust tijd voor mezelf kan nemen. Maar de liefde is te sterk, smoorverliefd voel ik me en dat maakt het misschien allemaal juist wel extra lastig.

 

Anoniem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s