Teleurgesteld

Ik had me nochtans al voorgenomen om dit niet meer te doen, iets organiseren waarvoor je met een aantal vriendinnen of kennissen moet zijn. Na meerdere teleurstellingen, had ik eigenlijk beter moeten weten en toch loop ik steeds in diezelfde val.

 

Het scenario

Het scenario is steeds gelijkaardig. Ik zie iets interessants passeren, een lezing, workshop, infosessie … maar dan op een moment waarop ik aan het werk ben (ik vraag me trouwens ook af waarom dat meestal op een weekdag tijdens de werkuren is, de meeste mensen werken dan toch?). Ik contacteer de organisator en vraag of het ook eens gepland is tijdens een weekend of op een avond. Het antwoord is meestal iets zoals: “In de planning niet, maar indien je wenst, kan dit wel bij jou thuis georganiseerd worden. De groep bestaat dan uit minimaal 5 personen”.

Mijn enthousiaste zelf denkt dan dat het wel haalbaar moet zijn, ik ken namelijk wel wat mensen die mogelijks dezelfde interesse zouden kunnen hebben. Ik besluit dan ook meteen een mailtje te versturen met de vraag of ze interesse zouden hebben.

 

De teleurstelling

Het meest voorkomende resultaat is dat ik zelfs meer mensen vind met interesse dan minimaal nodig is. Ideaal, ik gelukkig. Dan begin ik alles te regelen, een geschikte datum zoeken … Op dit moment blijkt dat  het merendeel van de mensen gewoon gezegd heeft dat er interesse was terwijl dit toch niet zo is. Wanneer ik namelijk vraag wanneer het past krijg ik dan van de meesten een antwoord zoals “Och, eigenlijk heb ik toch geen interesse meer, sorry hoor”. Echt, ik heb dan liever dat ze meteen eerlijk zijn, ik weet het dan meteen en wordt dan niet teleurgesteld.

 

Deze keer

Deze keer was het anders, ik stuur de vraag uit, vol enthousiasme (zoals altijd) en er blijkt maar één enkele persoon met interesse te zijn. Heb ik dan al die mensen verkeerd ingeschat? Of ligt het aan mij, hebben ze me niet graag?  De twijfel neemt toe.

Weet je, ik had het eigenlijk moeten weten, ik had me nochtans voorgenomen dit niet meer te doen, het is toch altijd hetzelfde probleem. In the end eindig ik vol twijfel en teleurgesteld.

 

Clemsie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s