Mijn geheim: al 3,5 jaar verliefd…

geheim

Nikki is net de 30 gepasseerd.
(Nog steeds) getrouwd,
mama van twee prachtige kleine kinderen.
Op papier heeft ze alles wat
haar hartje begeert:
het gezinsleven, een prima huis
en een goede baan.
Toch is het leven anders dan
dat ze voor ogen had.

 

Beter gezegd: het leven is exact zoals ze zich had voorgesteld, alleen
is ze erachter gekomen dat ze nooit haar hart heeft gevolgd in de liefde.
Niet omdat ze het niet wilde, puur omdat ze het niet kende.
In dit artikel deelt Nikki (onder een pseudoniem) haar verhaal,
het verhaal van misschien wel een onmogelijk liefde.

______________________________________________________

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben al 3,5 jaar verliefd. Onwijs verliefd, zo verliefd dat ik niet eens wist dat dit bestond. Buikpijn heb ik ervan, letterlijk. Hoeveel ik ook om mijn man geef, deze liefde heb ik nog nooit voor hem gevoeld. Het doet zeer om deze woorden op mijn scherm te zien verschijnen, het maakt ze helaas niet minder waar. Mijn man is een geweldige vader voor onze kinderen en steunt me in alles wat ik wil doen. Hij doet niets verkeerd, en dat maakt het allemaal ingewikkeld. Ik heb een prachtig leven en mag totaal niet klagen. Ik ben ook onwijs dankbaar voor het leven wat ik heb, dat maakt alles ook zo ontzettend pijnlijk. Ik begrijp het soms ook gewoon niet: waarom ben ik niet tevreden en waarom zit ik soms zo met mezelf in de knoop?

Ik dacht altijd dat liefde een keuze was, je vindt iemand leuk en besluit dat naar een hoger niveau te tillen en samen het leven te trotseren. Lief en leed te delen, zoals dat zo mooi heet. Liefde is voor mij nooit iets geweest wat me overviel, mijn handen werden nooit klammig en mijn hart heeft nog nooit in mijn keel gezeten of een keer overgeslagen. Dat was iets voor in boeken en romantische films, en niet iets voor in de echte wereld en al helemaal niet voor mij.
Ik ben erg verstandig en neem belangrijke beslissingen met mijn hoofd in plaats van met mijn hart. Ben ik dan niet onbezonnen? Natuurlijk wel, eigenlijk volg ik in alles mijn hart en doe ik alles op mijn gevoel. Meestal wel iets te veel, behalve in de liefde dus. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe dat komt, ergens toch een angst misschien. Hoe mijn gezinsleven er nu uitziet is dan ook een weloverwogen keuze geweest, die tot 3,5 jaar geleden voelde als perfect.

Mijn beeld over de liefde staat sinds 3,5 jaar dus op zijn kop. Vanaf de dag dat ik hem ontmoette (alweer 7 jaar geleden) was er iets van chemie tussen ons. Alsof er een onzichtbare klik was, het ging vanzelf en de klik groeide al snel uit van iets oppervlakkigs naar een unieke vriendschap. Zonder dat ik het zelf door had veranderde de klik en vriendschap naar een onweerstaanbaar verlangen die insloeg als een bom! Ik raakte mezelf helemaal kwijt en begon te twijfelen aan wie ik was, wat ik wilde en wat ik had.

Voor het eerst in mijn leven merkte ik dat liefde alles is behalve een keuze.

 

gedicht

 

De liefde die ik voel voor ‘’S’’ maakt me soms een beetje bang. Kan ik mezelf wel in de hand houden?
Het verstand is sterk maar Erich Fried heeft er eens een gedicht over geschreven. Hierin beschrijft hij dat de liefde is zoals het is. Ik vind er veel troost in maar haal er ook veel kracht uit.
Wat het meeste zeer doet is dat mijn man dit niet verdiend. Zoals ik al eerder zei: ik heb voor hem gekozen en hou ook van hem, alleen anders. Tot 3,5 jaar geleden was er geen haar op mijn hoofd die twijfelde aan mijn leven en nu doe ik elke dag niets anders meer. Al weet ik diep van binnen dat ik niet zonder mijn man kan.
Alleen vraag ik me af of de liefde die ik voor ‘’S’’ voel ooit minder gaat worden.
Het is tot op de dag van vandaag wel een bewuste keuze geweest om er niets met dit gevoel te doen.

 

Al is niets niet helemaal waar. Twee jaar geleden heb ik een einde gemaakt aan wat er speelde tussen ‘’S’’ en mij. Je moet nu niet denken dat er fysiek iets speelde, dat zou ik mijn man nooit aandoen maar emotioneel vreemdgaan is nog steeds vreemdgaan. Zulke sterkte gevoelens hebben voor een ander is in mijn ogen nog steeds ontrouw. Het pijnlijke is dat er in dit verhaal alleen maar verliezers zijn.
’S’’ voelt deze liefde voor mij als ik voor hem. Prachtig en geweldig maar het kan niet. Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van hem en voor mijn gezin gekozen.

Die keuze heeft alleen mijn gevoelens voor ‘’S’’ niet verminderd. Integendeel zelfs. Ondanks alles, de tijd die is verstreken en het geluk binnen mijn gezin worden mijn gevoelens voor ‘’S’’ alleen maar sterker. Ik wil zo graag bij hem zijn. In zijn sterkte grote armen liggen, uren praten over alles wat ons bezig houd en de rust ervaren die ik bij hem vind. Genieten van onze gezamenlijke hobby’s en van de tijd die alleen doorbrengen. We hechten beide veel waarde aan onze eigen ik en eigen tijd.

Het is een onmogelijke keuze die ik denk ik nooit durf te maken. Het voelt ontzettend egoïstisch om voor mezelf te kiezen. We hebben het prima zo, zoals ik al zei: ik ben niet gelukkig maar ook niet ongelukkig. Ik weet niet of ik mijn kinderen op kan late groeien in een gebroken gezin omdat ik mijn hart wil volgen.

Wat nu als dat een grote fantasie is? Dat het gras ergens groener lijkt maar het daadwerkelijk niet is.

Ik ben nog nooit zo lang samen met iemand geweest zoals ik nu met mijn man ben, het is normaal dat dit anders wordt. Dat besef ik me zeker, toch vraag je me af of ik niet iets met deze verliefdheid voor ‘’S’’ moet doen. Een bevlieging is het niet, dat besef ik me helaas ook. Mijn gezin doe ik niets te kort door hier te blijven. Niemand weet immers van mijn gevoelens voor ‘’S’’, zelfs mijn beste vriendin niet.

 

Ik ben bezig om een brief aan ‘’S’’ te schrijven. Zouden jullie die hier ook willen lezen? Dank je wel dat ik mijn verhaal hier mocht delen.

 

Nikki

 

 

2 gedachten over “Mijn geheim: al 3,5 jaar verliefd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s