Ik? Dik?

Klopt, ik heb niet meer het lichaam dat ik 15 jaar geleden had. Ik ben dan ook een heel ander mens dan toen, mijn lichaam is ouder en heeft heel wat doorstaan, ik ben uiteindelijk ook een mama. Logisch toch dat ik er dan anders uitzie?

Het kwetst me als je zegt dat er wel een kilootje af mag. Voor mij is het echt niet nodig om een supermodel figuur te hebben, ik ben blij zoals ik ben. Soms vraag ik tijdens het winkelen of ik niet te dik lijk in een jurk. Dat wil heus niet zeggen dat ik vind dat ik dik ben, waarom gebruik je dit dan als argument om aan te tonen dat ik het zelf ook zou vinden?

Ja, het klopt dat ik soms wel eens iets eet wat niet zo gezond is, chocolade, suiker … dat is dan ook wel lekker. Ik weet best wel wat gezond eten is en ik weet ook dat ik het merendeel van de tijd wel gezond eet. Het is jammer dat jij dat niet ziet.

Ik ga niet meer echt gaan sporten, hoewel ik dat misschien beter wel weer zou gaan doen want ja, het is gezond. Anderzijds, ik beweeg wel dagelijks. Ik wandel en ik fiets, niet de grote afstanden maar bewegen is bewegen, niet?

Daarbij, ik ben echt niet dik. Mijn BMI is rond de 20, zelfs nog onderaan het gezonde gemiddelde. Voor je daar iets op zegt, ik weet het BMI is niet alles daarom vertel ik er ook graag bij dat mijn vetpercentage ook rond de 20 ligt, ideaal dus voor een vrouw. Klopt, dat is meer dan bij jou, maar een vrouw heeft genetisch gezien ook een hoger vetpercentage nodig. Ik ben heus niet ongezond, ik liet onlangs mijn bloed testen en dit was dik oké.

Dus ja, jammer maar helaas, ik blijf doen zoals ik deed en zal af en toe nog wel stiekem snoepen want ja, die commentaar van jou, die neem ik er niet zo graag bij.

 

Clemsie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s