Waar bestaat je ontbijt uit? Vragen aan Jezelf.

Haha, nooit gedacht dat ik zou bloggen over eten. Maar dit is een vraag die in de tag: Vragen aan Jezelf, hoort, dus ik doe lekker mee met deze vraag!

Hoort dit onderwerp op Anoniem Jezelf? Waarom niet? Een maaltijd hoort te draaien om gezellig als gezin aan de tafel te zitten. Te praten over je dag(plannen), zorgen en bezigheden.

Het ontbijt is bij ons gezin dan niet altijd een gezamelijk gebeuren, maar als de kans er is sta ik erop om allemaal samen aan tafel te zitten.

Het is een moment van aandacht, tederheid en dankbaarheid om wat er is.

 

 

ONS ONTBIJT:

 

Op een werkdag:

neem ik niet de moeite om vroeger op te staan om te eten. Ik blijf liever die tien minuutjes langer in mijn bed liggen. Wat ik dan wel doe is eten op de fiets. Een aangeleerde slechte gewoonte, ik weet het.
Ik smeer me dan een boterham met choco, of neem me een handige ontbijtreep mee in de hand.

 

Op een schooldag, maar mama is thuis:

Die dagen voelen zo zeldzaam aan omdat ik zoveel werk. Maar als ik thuis ben sta ik gezellig mee op. Doorstreep gezellig, want ik hou totaal niet van die ochtendsituaties. Ik leg ’s avonds alle spullen al klaar, maar steeds moet er toch wel iemand iets kwijt zijn of knorrig rondlopen met een ochtendhumeur.
Dus mijn vast troostend ritme is dat ik ze naar school doe en me in de terugweg bij de bakker een verse chocoladekoek of croissant ga halen.

Oja, de kinderen hun ochtendontbijt maak ik al klaar als ze nog slapen, iets voor hun wekkertje afloopt. Zo liggen hun boterhammetjes al klaar en ontstaat er daar toch al geen gevecht om.

 

Vakantiedagen:

Onze kinderen zijn dol op cornflakes! Twee smaken in huis hebben is niet genoeg, ze gooien al graag eens de soorten door elkaar in hun kommetje.

 

Zondagen:

Op de zondagen dat ik thuis ben is het feest voor iedereen! We slapen dan al wat langer, of pletsen ons gezellig in pyjama op de bank, en tegen dat het ontbijt tijd is, is dat eigenlijk al ons middagmaal.
Dan stuur ik iemand naar de bakker en die komt dan thuis met verse ronde broodjes, donuts, kleine taartjes, … Dan verwennen we onszelf!

Ik zorg dan graag voor warme chocomelk of vers fruitsap. Dan wordt er echt uitgebreid genoten van ons ontbijt, en komt zelf de krant mee aan tafel.

 

Wat zijn jouw rituelen bij het ontbijt? Welk onmisbaar ingrediënt vind jij het lekkerste? Waarom vind jij ontbijt belangrijk?

 

Coco

 

 

>> MEER LEZEN over de Tag: Vragen aan Jezelf
Meedoen? Mail naar anoniemjezelf@gmail.com voor een samenwerking! En schrijf je eigen gastblog voor Anoniem Jezelf! 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s