Collega’s

Een eindje terug schreef ik al iets over mijn verandering van werk. Deze keer wil ik wat meer vertellen over mijn visie op collega’s en hoe die veranderde.

 

Ideaalbeeld

Ik had altijd een romantisch beeld in mijn hoofd dat je ook moet naast het werk bevriend zijn met collega’s. Ik zag dat eigenlijk ook wel in mijn omgeving dat het zo hoorde: mijn moeder sprak af met collega’s toen ik nog kind was (nog steeds trouwens), mijn partner en mijn zus spreken buiten het werk af met collega’s om iets te gaan drinken. Op mijn vorige werk waren er zelfs koppels onder de collega’s. Bevriend zijn met collega’s leek me dus de normaalste zaak ter wereld. Gewoon een zaak die bij mij niet kon lukken.

 

Proberen proberen proberen

Ik probeerde wel te zorgen voor een hechte band, goede gesprekken, … en dat had ik ook, op het werk. We praatten ook over persoonlijke dingen en deelden verhalen en tips zoals vrienden dat zouden doen. Naast het werk zagen we elkaar nooit.

Doordat ik wel een hechte band had met de collega’s op mijn vorig werk, was ik dus ook bang om dat te verliezen. Ik had me voorgenomen om nog af te spreken en dat komt er niet van. Ik vind dat ook niet erg, ik heb er geen behoefte aan. Heel eerlijk, ik mis die collega’s niet.

 

Nieuw en anders

Ik heb een minder hechte band met de collega’s hier dan vroeger het geval was, we praten ook wel af en toe. Iets minder, iets minder diepgaand ook maar nog over persoonlijke zaken. Eigenlijk vind ik dat absoluut niet erg. Het is goed zo, het is beter zo.

Mijn ideaalbeeld heb ik naast me gelegd, het hoeft misschien niet zo. Het past ook niet bij de introverte persoon die ik ben. Als ik nu rondom me kijk, zie ik ook de voorbeelden van mensen die het ook doen zoals ik, gewoon contact met collega’s op het werk. Nu zie ik mijn schoonmoeder die niet afspreekt met collega’s, de mensen die niet meegaan na het werk om nog even te socializen (en ik vroeger niet opmerkte), … en ik, ik voel me geen uitzondering meer.

 

Clementine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s