Stel dat …

Stel dat je vandaag een tovenaar of heks ontmoet, vervloekt je waardoor je jouw leven opnieuw te beginnen. Zou je het dan anders aanpakken mocht je dit kunnen?

Een vraag, die me zomaar even kwam bezoeken tijdens een fietsritje en waarmee ik jullie toch ook even wil triggeren. Uiteraard zal ik mijn antwoord met jullie delen.

 

Ja, misschien wel …

In eerste instantie denk ik dat de meeste mensen denken, ja natuurlijk en dit zou ik niet meer doen, en dat zou ik anders aanpakken. Vooral dan over de dingen die in hun ogen een negatief beeld teweeg brengen, de fouten die ze hebben gemaakt, de zaken die een gevoel van schuld of onmacht met zich meebrengen. Dat lijkt me een logische reflex ook, en ik denk, als ik eerlijk ben dat dit ook wel het eerste is dat in me opkwam.

 

Het neigt meer naar neen …

Maar dan begin ik verder te denken, filosofisch zoals ik ben. Een leven die enkel bestaat uit goede dingen bestaat niet, net zo min als ik die perfect zou zijn mocht ik andere keuzes maken. Dan maak ik vast wel andere fouten.

Zou mijn leven dan wel beter zijn? Het namelijk ook zijn de keuzes en fouten die ik ooit gemaakt heb, die me gebracht hebben waar ik nu ben. Eigenlijk ben ik best wel blij waar ik nu ben, met de mensen die op mijn pad gekomen zijn. Misschien zou ik die niet kennen als ik andere keuzes of fouten had gemaakt? Ja de andere zouden mogelijks beter zijn, of misschien ook minder goed.

 

Definitief antwoord

Mijn definitief antwoord wordt – tromgeroffel – Neen, ik zou alles precies op dezelfde manier opnieuw doen, elk slecht moment, elk prachtig moment, elk triest moment, elk hilarisch moment, elke fout en elke keuze … alles. Ik ben dankbaar voor wie ik geworden ben, voor de mensen in mijn leven en voor wat ik heb.

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jullie antwoord op de vraag, deel zeker hieronder!

 

Clemsie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s