Wat maakt mij tot wie ik ben vandaag?

Drie positieve keerpunten in mijn leven:

1; Gaan samenwonen:

Mijn vriendje en ik waren al een hele tijd aan jaren samen toen we de knoop doorhakten dat ik bij hem gaan inwonen ben. Ik heb eigenlijk na mijn thuiswoning dus nooit alleen gewoond en waagde meteen een sprong in het diepe.
Wij hebben eigenlijk nooit ruzie gemaakt om ordelijkheid of een verkeerd geplaatste tandenborstel, gaan samenwonen voelde aan als een gepaste volgende stap in onze relatie.

Toch heeft dit keerpunt veel invloed gehad op mijn leven. Zo waren er familie leden die niet akkoord waren met mijn beslissing om mijn liefde met hem te delen… En waren er vriendschappen die verwaterden omdat ze vonden dat ik hun niet genoeg aandacht meer gaf.

Ook had het invloed op mijn werkleven, woon en werk afstand veranderde drastisch dus daar was het wel even aanpassen met de wallen onder de ogen erbij.

Maar gaan samenwonen heeft me wel enorm veel zelfredzaamheid bijgebracht. Ook begreep ik beter wat onvoorwaardelijke liefde precies inhoud…

 

2; Kiezen voor vriendschappen:

Ik ben iemand die niet gemakkelijk vriendschap sluit. Ik wacht graag eerst wat af voor ik je in mijn hart sluit, omdat mijn hart op dat vlak al vaak gebroken geweest is… Altijd die pleisters eraf trekken deed pijn, daarom ben ik voorzichtig.

Door heel bewust tijd te nemen en zelf vriendschappen te kiezen en te onderhouden, heb ik alleen de puurste vrienden in mijn kring overgehouden. Ik mag ze alles vragen, kan ze alles toevertrouwen en zijn we voor elkaar meer dan een luisterend oor…

Deze vriendschappen bouwen mee aan de persoon die ik vandaag ben.

Want in de keerpunten van mijn leven waar het even slecht met me ging, stonden net die vrienden klaar om me erdoorheen te helpen. Pas in zo’n tijden leer je je vrienden kennen, is echt een levensspreuk die telt.

 

3; Mezelf en mijn gezin voorop:

Er zijn veel momenten geweest dat mijn omgeving me wou doen twijfelen aan mijzelf en aan mijn gezin. “Je man bedriegt je.” of “Zie je wel dat zij hem probeert te versieren.” Waren zinnen die echt naar me toe zijn gegooid.

Mijn man lachte het niet alleen weg, maar praatte daar ook over met mij. Altijd zijn er wel mensen geweest die ons geluk niet kunnen aanvaarden. Maar onze liefde is altijd sterker en eerlijker geweest dan die nonsens en onzekerheden.

Toen we elkaar het “ja”-woord gegeven hebben, was dat niet echt een keerpunt. Want we hebben vanaf de eerste dag van onze relatie voor elkaar gekozen. Maar het was toch een mooie bevestiging van onze liefde. Een mooie mijlpaal in m’n leven.

 

Mijn man en ik, mijn vriendinnen en ik, zijn als handen op één buik. Sterk aan elkaar verbonden met vertrouwen en liefde.
Ik ben mijn vriendinnen dankbaar, ik ben mijn man en mijn gezin dankbaar. Dankjewel om ervoor te zorgen dat ik de zelfverzekerde persoon ben die hier vandaag staat!

 

Coco

 

 

Wat zijn jouw belangrijkste mijlpalen in jouw leven? Welke keuze’s hebben jouw levenspad beïnvloed? Wat maakt jou tot de persoon die je vandaag bent?

 

 

>> MEER LEZEN over de Tag: Vragen aan Jezelf
Meedoen? Mail naar anoniemjezelf@gmail.com voor een samenwerking! En schrijf je eigen gastblog voor Anoniem Jezelf! 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s