Muziek en stilte.

Muziek, de meeste mensen die ik ken zetten ’s morgens vroeg reeds de radio aan. Ze vinden het fijn om zo goed als altijd muziek te horen, gewoon wanneer ze in huis zitten, wanneer ze in de auto stappen, vaak zelfs wanneer ze aan het werk zijn. Er was een periode dat ik ook zo iemand was, nu is dat anders.

Wanneer ik opsta, ga ik mijn koffietje zetten en zet me in de stilte aan de tafel met mijn ontbijt, een boekje en mijn koffie. Geen haar op mijn hoofd die er nog maar aan denkt om de radio op te zetten. Wanneer ik in de wagen stap, zet ik meteen de radio stil. Ook wanneer de tv opstaat en ik merk dat niemand nog kijkt, zet ik die uit. Ik hou van de stilte, ook al ben ik bezig met opruimen of wat dan ook, het stoort me niet dat er geen muziek speelt.

 

Hou ik dan niet van muziek?

Toch wel hoor, mooie nummers kunnen me nog altijd bekoren. Af en toe zet ik ook eens wat muziek op, maar dan heel bewust. Als ik zin heb om te bewegen of gewoon eens met mijn ogen dicht wil genieten van de liedjes maar niet als achtergrond om de stilte te breken.

Ik weet niet hoe het komt dat dit plots veranderde, vroeger studeerde ik zelfs in de woonkamer waar mensen aan het praten waren, de televisie speelde of er gewoon muziek was. Dat stoorde me niet, nu heb ik de stilte nodig. Vroeger kon ik precies mijn eigen cocon creëren in de drukte en dagelijkse hectiek, nu lijkt alles dwars door die cocon heen te breken.

Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd, zijn er nog mensen die dit herkennen? Ben ik de enige die kan genieten van de stilte om me heen?

 

Clementine

 

2 gedachten over “Muziek en stilte.

  1. Heel herkenbaar! Ik hou zielsveel van muziek, wou het steeds rond me. Na de laatste maanden (burn-out symptomen) bezig te zijn geweest merk ik dat ik anders geniet van muziek, intenser. En waar ik vroeger niet omkon met de stilte merk ik dat ik nu even intens van de stilte kan genieten. De stilte klinkt me nu als hemelse muziek in de oren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s