Ik heb een relatie met een man én vrouw.

Gastartikel onder de rubriek: Mijn Geheim.
Schrijfster: Anoniem.

 

Polyamorie staat voor een levenswijze waarin men open staat voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie, waarbij ook ruimte is voor seksualiteit op de voorwaarde dat het gebeurt in openheid en eerlijkheid en met medeweten en instemming van alle betrokkenen. Er wordt een groot belang gehecht aan ethiek en goede communicatie tussen partners en vaak ook met de partners van partners.

Polyamorie onderscheidt zich nadrukkelijk van vreemdgaan of overspel, dat zonder toestemming van de partner gebeurt en daarmee als immoreel wordt gezien. Polyamorie wordt beschreven als “consensuele, ethische en verantwoordelijke non-monogamie”.

Polyamoreuze relaties kunnen op uiteenlopende manier bestaan, die de keuzes en filosofieën van de betrokkenen weerspiegelen, maar bevatten terugkerende thema’s zoals liefde, intimiteit, eerlijkheid, integriteit, gelijkheid, communicatie en toewijding.

Bron: Wikipedia.

 

 

Polyamorie, iets wat je steeds meer hoort en zoals de media zegt in opkomst is. Dat het volledig nieuw is, is denk ik niet zo. Maar het wordt nu blijkbaar meer geaccepteerd waardoor mensen er meer mee naar buiten toe durven te komen.

Polyamorie is een relatievorm waarbij je een relatie hebt met meerdere personen, maar die andere personen weten dit wel. Het is dus ook geen vreemdgaan! Je kan deze relatie op diverse manieren hebben. Een aantal manieren zijn een relatie waarmee je samenwoont en een of meerdere relaties buiten de deur. Maar je kan ook samenwonen met meerdere personen.

Laten we gelijk maar even duidelijk zijn dat het zeker niet alleen draait om seks. Het is een extra relatie en ja bij een relatie komt ook seks maar het draait zeker niet alleen maar om de seks.

 

Ik heb zelf een polymoreuzerelatie met een man én vrouw. We wonen samen in een huis en leven als een samengesteld gezin. Deze relatie is zo ontstaan. Ik had al een open relatie met mijn exman (toen nog man) en heb mijn vriendin leren kennen. De vriendschap klikte erg goed en er ontstond meer dan alleen vriendschap. Uiteraard hadden we beide partners hierover ingelicht én beide partners vonden dit prima.
Na de scheiding (die totaal los staat van de relatie met mijn vriendin!) werd de relatie intenser en ook haar man voegde zich bij de relatie. Het ging totaal natuurlijk en al snel werden en woonden we als een samengesteld gezin. Eerst als groot geheim en vooral zoekende hoe het moest, of het wel werkte en zelf te ontdekken en te ervaren. Uiteindelijk was de liefde te sterk en werd het geheim te lastig om geheim te houden waardoor we het ook aan onze ouders en vrienden hebben verteld. De meeste reacties waren positief. Sommige moesten wel even wennen, waren bang dat hun relatie hierdoor stuk gaat, maar ze zien ook onze liefde en hoe het werkt en wensen ons daarom vooral veel geluk en liefde toe.

Het heeft zeker diverse voordelen en is vooral erg fijn. Maar soms ook zeker nog wel wennen en zoeken. Elke nieuwe relatie moet je elkaar natuurlijk leren kennen, ontdekken en samen leren en gaan leven.
Dingen die ik vooral heel fijn vind is de openheid en eerlijkheid, het vertrouwen, de goede communicatie, elkaar accepteren en respecteren. En zeker is er ook wel eens onenigheid, maar dat is vaak wel weer uit te praten.

 

Door deze twee personen is me leven een stuk mooier en fijner geworden. Ben en durf ik te gaan leven zoals ik graag wil. Twee personen die mijn leven zoveel mooier maken.
Naast deze relatie heb ik dan ook geen behoefte aan andere relaties, wie weet ooit. Maar ook dan zal ik dat eerst overleggen met mijn huidige partners want vreemdgaan is iets wat ik zeker niet zou willen.

Waarom zou je moeten kiezen voor een relatie als er meerdere personen zijn waarvan je kan houden, de liefde kan delen en je gelukkig mee kan zijn.

 

Deze blog heb ik bewust anoniem geschreven. Er is namelijk ook veel negativiteit over en ondanks dat de mensen die dichtbij ons staan het wel weten, hoeft van mij niet gelijk heel de wereld het via de online wereld te lezen.

 

Anoniem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s