Deel 5 : We hebben een relatie!

Anonieme Gastblog van Sophia & JASSper.
Over hun geheime relatie, met Autisme.

 

autism.pngSophia is een anonieme blogger,
partner van iemand met Autisme.
Ze schrijft graag over “ons” :
over de relatie met haar man JASSper.
Omdat ze haar ervaringen wil delen,
anderen wil laten zien dat het wél kan:
een relatie met Autisme.
Voor beide mensen gebruiken we een pseudoniem.
Zo kan Sophia vrijuit vertellen in een reeks van 7 delen.

__________________________________________________________

 

 

Een geheime LATrelatie:

JASSper is bij momenten graag alleen. Ik ook trouwens, daarom dat we het voorlopig houden bij een LAT-relatie. Onze relatie houden we voorlopig ook voor onszelf, hij wil daar geen anderen bij betrekken. Ik respecteer dat en geniet daardoor ook eens te meer van hem als we samen zijn.

Mijn moeder vindt dat we geen echte relatie hebben. Is dat hierdoor? Ik weet het niet, maar wij hebben wel degelijk een zeer diepgaande en intieme relatie.

 

Intimiteit in onze relatie:

Over die intimiteit valt iets te zeggen en dat was de voornaamste insteek van dit bericht. Partners van mensen met autisme klagen vaak over te weinig intimiteit, en laatst las ik zelfs de term emotionele verwaarlozing. En ondertussen heb ik mijn visie daar ook op. In het begin klaagde ik namelijk ook wel eens over te weinig intimiteit, maar ik heb eindelijk het gevoel dat ik op dezelfde golflengte zit met een ander.

Mijn man is ‘anders’ dan de doorsnee persoon, maar ik ook. Hij heeft misschien autisme, maar is wel heel intelligent. Ik ben naar het schijnt dan weer hoogbegaafd. Bij hem vind ik nu enorm veel aansluiting. Hij zegt dat hij dat ook heeft en nooit eerder gehad heeft… Dat is ook belangrijk natuurlijk.

Hij begrijpt niet alles van mijn gevoelswereld, maar ik heb nooit iemand gekend die zoveel moeite doet om het te begrijpen en daar haal ik eigenlijk heel veel steun uit. Misschien nog meer dan uit het daadwerkelijk begrijpen ervan.

 

Ik voelde me wel eenzaam in het begin, omdat ik lichamelijke intimiteit miste en me daarop richtte, maar ik zie nu in dat ik heel veel intimiteit heb. Misschien minder echt puur lichamelijk, maar toch wel gevoelsmatig. Ik kan hem alles zeggen, echt alles, en hij veroordeelt niet. Hij aanvaardt mij echt helemaal zoals ik ben en kan wel eens zeggen “oké, dat vind ik niet zo leuk aan je, maar dat ben jij nu eenmaal en ik zie je graag”.

Ik bedoel, hij wil me niet veranderen. Dat is voor mij ook liefde en intimiteit. Ik vind dat zelfs gewoon pure liefde… Ik wil ook niets aan hem veranderen eigenlijk.

 

Sophia

 

 

__________________________________________________________

 

Alle online stukjes van Sophia en JASSper vind je hier!

Hier ↓ kunnen jullie een aardige reactie achter laten voor Sophia en JASSper, dat vinden we heel sympathiek! Dankjewel voor het lezen! En binnenkort weer een nieuw stukje!

 

Een gedachte over “Deel 5 : We hebben een relatie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s