Deel 4 : Drie belangrijke dingen in onze relatie.

Anonieme Gastblog van Sophia & JASSper.
Over hun geheime relatie, met Autisme.

 

autism.pngSophia is een anonieme blogger,
partner van iemand met Autisme.
Ze schrijft graag over “ons” :
over de relatie met haar man JASSper.
Omdat ze haar ervaringen wil delen,
anderen wil laten zien dat het wél kan:
een relatie met Autisme.
Voor beide mensen gebruiken we een pseudoniem.
Zo kan Sophia vrijuit vertellen in een reeks van 7 delen.

__________________________________________________________

 

 

Een regel in onze omgang:

In vriendschappen onderhouden is hij ook niet echt goed, het is ook vooral door mij dat we regelmatig afspraken. Het is niet dat hij niet wil trouwens, want als ik het vraag, is hij vooral heel blij. Hij beseft zelf wel dat hij weinig initiatief neemt en zegt meermaals dat hij er iets aan moet doen. Hier kon ik me in het begin vrij druk in maken, het kwam me over alsof hij niet geïnteresseerd was in mij als persoon, maar dat is het dus niet.
Eens ik dat besefte, ben ik duidelijk gaan zeggen “ik wil u zien”, kort en duidelijk, want een zin als “ik mis u”, gaat hem niet doen denken “ah, ze wil afspreken”. Dat is voor hem dan gewoon “ah, ze mist me”.

Het is een ‘regel’ die ik in onze omgang onder de knie heb moeten krijgen, maar het lukt sindsdien wel. Voor het afspreken zelf hebben we dan een duidelijke date-night per week ingesteld. Die avond gaan we sowieso iets doen, dat geeft hem dan ook weer structuur en duidelijkheid.

 

Structuur en duidelijkheid:

Dat is nog eentje: mensen met autisme houden doorgaans van structuur en duidelijkheid. Die structuur zit soms in onnozele dingen, zoals de melk die een vaste plaats in de frigo moet hebben, maar ook in belangrijkere zaken, zoals “op vrijdag betaal ik de rekeningen.”
Ook hier leer je mee omgaan en kan ik van hem nog veel leren eigenlijk. Dat geeft hem meer rust en minder spanningen. Maar op zich is dat bij iedereen zo, alleen bij hem net iets meer uitgesproken. Ik ben al blij dat de melk in de frigo staat, begrijp je. In ieder geval heeft hij doorgaans wel een duidelijke planning nodig voor de dag of zelfs al de hele week.

 

Werk:

Qua job dan. Hij is ingenieur en graag met wiskunde en technologie bezig. De reden is heel simpel. Hij zegt zelf: dat is duidelijk: 2+2 is altijd 4. Hij blinkt ook echt uit in die job, maar zal er niet over stoefen.

Vrij stereotiep misschien, maar misschien is hij dat wel 😉.

 

Sophia

 

 

__________________________________________________________

 

Alle online stukjes van Sophia en JASSper vind je hier.

Hier ↓ kunnen jullie een aardige reactie achter laten voor Sophia en JASSper, dat vinden we heel sympathiek! Dankjewel voor het lezen! En binnenkort weer een nieuw stukje!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s