Voor al jouw Snoepjes op Valentijn!

Wat doe jij vandaag? Wat heb jij gekregen voor je Valentijn? Het is werkdag, en het is een vraag die ik meermaals te horen krijg. Het zijn zo van die dagen: een verjaardag, nieuwjaar, Kerstdag, een huwelijksverjaardag, … verplicht: een cadeautje te kopen! Graag duur, sprankelend, een etentje erbij, … Nog iets?

Niet alleen de bakker met zijn chocolaatjes en taartjes, maar ook de winkels gooien van alle soorten rode hartjes naar je toe. Alles om je toch maar te doen kopen! Reclame folders, liefdesliedjes op de radio, vitrines vol met snoezige spulletjes. Om de restaurants maar even te vergeten… Die verdienen er natuurlijk ook wel aan.

 

Je kan niet om het onderwerp heen, en net die som maakt het voor mij dat het me allemaal zo melig en teveel wordt!

Je liefde laat je toch niet op die éne valentijnsdag zien?

Neen, ik laat graag mijn liefde alle dagen van het jaar zien! Ja, de ene dag laat ik al wat intiemer mijn liefde zien dan de andere sombere dag. Maar ik doe het dan op mijn manier! Geen pluchen roden hart met tekst, rozen, of confetti voor mijn liefste op één dag.

Verleden jaar kreeg ik een lingerie bon om nieuwe setjes te kopen, dit jaar mag ik op zijn kosten nieuwe kleedjes kopen voor de zomer. “Wat moet jij dan hebben?” Vraag ik hem. “Ik heb alles al.” Is zijn antwoord. Een bak bier misschien? Zijn favoriete chips? Oh wie weet gewoon een nieuw scheerapparaat of een knusse avond op de bank met ons tweetjes is ook veel waard.

 

Dus vandaag koop ik bij de bakker een doos pralines voor mezelf! Laat ik onze kinderen mee snoepen. Zij knutselen een tekening met verf, we geven papa lieve kusjes. En zo is ook iedereen blij! :-))

 

Coco

 

Hoe was jouw Valentijn? Wat vind jij van deze traditie?

 

Vandaag ook graag aandacht voor de liefdes waar we niet zo snel aan denken:
De liefde tussen twee vrouwen of tussen twee mannen, of meerdere relatie’s. De liefde tussen zussen en of broers, familie. De liefde bij klasgenootjes, leerkrachten, collega’s, vrienden. De liefde voor je huisdier. Liefde voor een overledene.  Liefde voor iemand met een beperking, een handicap, of een chronische ziekte.

Liefde is overal om ons heen! Liefde is ook vriendschap, geven om, vertrouwen, … Liefde is er in veel soorten en maten! Respect voor al die liefdes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s