Gelnagels en antidepressiva

Gelnagels, mooie nagels die langer dan twee dagen niet afbladderen. Ik zie er graag verzorgd en vrouwelijk uit, maar heb echt de tijd noch zin om elke paar dagen mijn nagels opnieuw te lakken en te laten drogen.

Oké, er wordt gezegd dat gelnagels slecht zijn voor je nagels maar elke keer die nagellak remover en lak zal ook niet super gezond zijn denk ik dan. Mijn nagels zijn hoe dan ook al vrij dun en broos en zelfs als ik een gelnagel kwijtraak (straks meer daarover) breken ze niet meer of minder snel dan vroeger. Ik zie er dus geen probleem in. Ja, ik ben fan van mooie nagels.

 

Antidepressiva

In je titel zet je gelnagels maar ook antidepressiva. Wat heeft het een met het ander te maken. Ik zie het je denken. Wil je nu zeggen dat je fan bent van het tweede ook?  Neen hoor, daarnet vertelde ik je dat ik meer zou vertellen over dat kwijtraken van die nagels. Gelnagels hoor je normaal gezien niet kwijt te raken, toch zeker niet binnen de 3-4 weken.

Het verband tussen beiden is dus dat ik af en toe een gelnagel verlies doordat ik antidepressiva neem. Meestal is het zo dat ze na anderhalve week beginnen te lossen. Doordat ik dan in mijn haar blijf hangen of pulk aan de loszittende nagels wanneer ik stress heb, raak ik er dan ook af en toe wel eens eentje kwijt.

Er zijn naast het gebruik van bepaalde soorten medicatie zoals antidepressiva nog mogelijke redenen waardoor gelnagels lossen:

  • De nagels zijn slecht gelegd, er is stof of vet tussengekomen tijdens de behandeling.
  • Ze zitten er te lang op, waardoor ze te ver uitgegroeid zijn en het zwaartepunt verlegd werd.
  • Te veel gebruik van schadelijke poetsproducten.
  • Stoten van de vingers of tikken met de vingers (op de tafel, op een toetsenbord …).
  • Hormonale veranderen vb. rond de menstruatie.
  • Pulken of bijten aan de nagels, dat had ik ook al even laten vallen hierboven, vaak is het dit in combinatie met iets anders uiteraard.

 

Ga ik nu veranderen? Stoppen met mijn medicatie of geen gelnagels meer hebben? Neen, mijn medicatie wil ik nog niet meteen stoppen, ik voel me nu goed en ik wil geen risico’s lopen.
Gelnagels wil ik ook niet stoppen, ik blijf het leuk vinden om er verzorgd en vrouwelijk uit te zien. Het is jammer, maar anderhalve week tot twee weken is nog altijd langer dan twee dagen en dus blijf ik blij met mijn verzorgde handjes.

 

Clementine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s