Onze schermen nemen de macht over!

Je moet er eens bij stilstaan als je met je gezin in de leefruimte zit: welke schermen zijn er allemaal aanwezig? Welke worden ook nog tegelijk gebruikt?
Staat de tv aan? Wie zit er met een laptop op zijn schoot, of wie zit er aan de computer op de bureau die handig ook uitkijkt op de televisie? Grote kans dat er tijdens het familie moment iemand op zijn Iphone aan het scrollen is. Er staat niet alleen een dvd speler op de plank maar ook een surround systeem en een onmisbare playstation. Ben ik iets vergeten in deze hele scherm opsomming?

Tetris, Mario Land, Race spelletjes, schietspelletjes en voetbal spelletjes, … Het gaat allemaal mijn petje te boven. Maken die oude nostalgie spelletjes weer hun opmars?

gamer zoneTerug naar mijn sofa momentje: mijn oudste mannen gamen op de nieuwste Playstation, 4? De jongsten spelen boven in de slaapkamer op een Xbox. Dan heb je hier nog een DS console in de schuif liggen. Allemaal hebben ze een mp4 , en een gsm. Er zijn laptops, een Ipad.

 

God, wat zou het veel zijn moest je de media hier allemaal op tafel leggen!

Zijn we verwend?

Ik ken gezinnen met nog veel meer, ja geloof het. Een teken tablet aangesloten op de laptop. Een WII. Daar een tennisraket bij en een Balance bord. Gitaar Hero, smart watch, …

Waar is de tijd dat ik speelde op mijn game-boy en pronkte met mijn flippo verzameling? Ik leefde mij uit met poppen, auto’tjes en blokken!

Kunnen we in deze tijd nog zonder al die schermen en media?

Ik vrees er voor… Ik hang zelf erg vast aan mijn gsm en notebook. Wat zou ik dan van mijn kinderen verlangen dat ze het zonder moeten stellen?

Een geluk dat de kleurboeken, blokken en gezelschapsspelletjes hier ook nog steeds populair zijn!

 

Mama
Coco

 

super-mario

 

 

 

2 gedachten over “Onze schermen nemen de macht over!

  1. Mooi stuk! Het komt me bekend voor. Nu heb ik geen kinderen, maar in de buitenwereld barst het van de schermen. Klein, groter, groot, en megagroot 🙂 Maar dat ene… dát moeten we niet vergeten! Dat éne dat sociaal contact in de échte wereld heet…

    Geliked door 1 persoon

    1. Bedankt voor je reactie Bas! Inderdaad, dat belangrijkste mogen we niet vergeten! Sociaal contact, en eens een klopje op iemands schouder… Een vriendelijk gebaar en dankjewel zeggen… Alleen leven van achter een schermpje, is niet helemaal echt leven!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s