Kerst met Autisme

Kerst vieren met een kind met Autisme, verleden jaar had ik nooit gedacht dat ik er dit jaar zo zou over piekeren. We hebben amper familie etentjes, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Maar wat met al die extra prikkels die er voor onze zoon bijkomen? (Over de Kerstman… zwijgen we nog even. Ssst!) 😉

 

Brainstormen:

Om een heuse kerstboom van wel twee meter hoog te zetten, daar had ik dit jaar sowieso al geen zin in. En een slinger met flikkerende kleur lichtjes of happy meezing liedjes leek me ook al niet zo’n goed idee. Maar wat kan ik dan wel als versiering gebruiken?

Op mijn werk liep ik door de gangen en kreeg ik zo inspiratie. Er stond wel een kerstboom en een immens grote kerststal. Maar de hal was versierd met allemaal witte bollen. Er waren geen andere kleuren. Het was eigenlijk sober, maar net dat maakte het zo prachtig!
Dat deed me nadenken, misschien ga ik wel voor één kleur? Wat witte kerstballen?

Wat zijn jullie tips?

 

Traditie:

Mijn eerste beslissing ruste op traditie. Elk jaar zet ik dezelfde houten kerststal. Dus dit jaar moest ik die ook zetten. Op een mooi sneeuwtapijt met bijhorende schaapjes en koningen. Geen lichtjes of slingers en glitters. Gewoon dat vertrouwde kerstbeeld.

 

kerststal

bol.com

 

Kerstlichtjes:

Er moet toch iets van lichtjes zijn? Want die dragen toch bij aan de Kerstsfeer, toch? In de Action kochten we piramide vormige kegels die zacht het kleurlicht laten wisselen. Geen geflikker, en iedereen is er fan van. Sfeervol en rustgevend!

Ook een veilige tip is in plaats van theelichtjes te gebruiken, is led theelichtjes te kopen! Geen vuur gevaar meer in huis.

 

kerstboom lichtje

Action.

 

Een echte Kerstboom:

Ik had me verleden jaar voor deze periode een echte kerstboom beloofd. Een belofte die ik toch weiger na te komen, al die naaldjes op de grond… Mijn stofzuiger heeft nu al alle dagen vaste dienst. Dit jaar staat er wél een echte boom, maar geen twee meter grote. We gingen in de herfst naaldboom takken raken. Op de grond zijn ze mooi bruin, en als je er enkele verse van de boom plukt heb je mooi groen. Zo kon ik prachtig afwisselen in mijn knutselwerk op canvas!

Laat ze eerst mooi drogen en daarna kun je ze op een canvas plakken met een lijmpistool. Maak een driehoek en zo kom je handig tot een vorm van een kerstboom!

 

naaldboom

wikipedia

 

Internet inspiratie:

Het is niet omdat een van mijn kinderen autisme heeft dat ik niets meer kan versieren voor Kerst. Maar we kunnen het wel anders aanpakken, zodat er minder prikkels zijn. Pinterest bied daarvoor veel creatieve ideeën. Wat vind je van een vilten kindvriendelijke kerstboom? Of aan de slag met tape en vormen?

kerstboom vilt versieren versieren en weer opnieuw versieren.. Ideetjes voor het werk?     

 

Kerst vier je niet met cadeau’s, veel eten en tonnen versieringen en mascara… De feestdagen draaien om het samenzijn en de liefde voor elkaar!

 

Wat zijn jullie creaties voor Kerstmis? Stuur gerust een foto mee, ik ben benieuwd!

Fijne Kerstdagen!

Liefs,
Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s