All I want for christmas

Al bedoel ik het niet op dezelfde manier als in het liedje gebracht wordt, eigenlijk is het nog geen zo’n gek idee om ‘you’ te vragen als geschenk. Dan wil ik uiteraard niet zeggen dat ik een persoon wil krijgen, maar wel hun volledige aandacht. Voor een dag of gewoon wat vaker het komende jaar. Eigenlijk wil ik ook zelf wel mijn best doen om mezelf wat vaker te geven.

 

Aanwezig zijn

Geef nu toe, hoe aanwezig zijn we eigenlijk? Het is niet noodzakelijk omdat we ergens fysiek zijn, dat we ook echt aanwezig zijn bij iemand in het moment. Heb jij dat nooit dat je ergens bent waar de tv speelt en toch steeds weer gezogen wordt naar het scherm? Of dat je op restaurant toch steeds die smartphone wil gaan controleren?

We hebben zo’n angst om zaken te missen terwijl we in werkelijkheid gewoon het moment dat we met iemand zouden kunnen beleven aan het missen zijn. Dat terwijl hetgeen op het scherm vaak niet eens belangrijk of interessant is.

 

Dus daarom All I want for christmas is you. Een oproep naar meer verbondenheid met de mensen waar je van houdt, het ideale kerstgeschenk. Ook al kan je het niet onder de kerstboom leggen, ook al is het niet tastbaar, dit geschenk past perfect bij de tijd van het jaar die in het teken van liefde, warmte en gezelligheid staat.

 

Oh ja, sorry als je nu de rest van de dag Mariah Carey in je hoofd hoort weergalmen.

 

Clemsie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s