Gas terugnemen

Soms gaat het leven te snel vooruit, doe je vanalles op automatische piloot. Je bent je niet bewust van die dagelijkse sleur, altijd dezelfde routine, altijd gehaast. Je loopt van her naar der en wordt als het ware geleefd. En plots besef je het, je ging in overdrive.

 

Jezelf kwijt

Voor de zoveelste keer op rij ben je jezelf weer kwijt, je bent misschien moe en hebt nergens nog zin in. Misschien weet je zelfs niet wat je eigenlijk nog echt leuk vind.  Kortom, je beseft meer dan ooit dat je niet ten volle geniet van alles waarvan je zou moeten genieten, gewoon omdat je de tijd er niet voor neemt. Je merkt dat je misschien niet zo vrolijk bent als je wel zou moeten zijn want je weet eigenlijk best wel dat je het goed hebt. Alleen merk je het niet meer op omdat vast zit in je automatische piloot.

Ja, ik ben voor de verandering weer al eens op dit punt beland. Het overkomt me wel vaker, veel vaker dan ik zou willen eigenlijk. Dit is dan het moment waarop ik meestal besef dat ik wat gas terug moet nemen.

 

TIPS:

Enkele tips hiervoor deel ik graag met jullie:

  • Geef jezelf elke dag een geschenkje.  Dit hoeft geen groot geschenk te zijn, gun jezelf een koffietje, neem een lekker bad, geniet van een kleine wandeling.
  • Doe af en toe iets wat je graag doet enkel en alleen voor jezelf, gewoon omdat je het waard bent.
  • Hou een geluksdagboekje bij. Bedenk elke avond drie dingen die tijdens de dag goed gelopen zijn en schrijf die op. Geluk zit soms in de kleinste dingen, leer ze waarderen.
  • Breng een overgangsmoment tussen de dag en de avond. Zet je even in de sofa na het werk, eet een boterham, een koekje of een stukje fruit voor je aan de avondspits begint.
  • Kruip eens vroeg onder de wol, je zou verbaast zijn hoeveel energie een klein beetje extra slaap wel kan brengen.

 

 

Clementine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s