Uwe vent slaagt u zeker?

Onzichtbare pijn, zichtbaar:

Een overbelaste knie, inclusief veel pijn, is niet zo geweldig om te hebben als je een job hebt die niets lijkt op een kantoorbaan, maar waar je wel constant moet ronddraven om iedereen tevreden te stellen. En pijn kan je verbergen, maar als je mank door de gangen loopt dan merken de mensen al eens op dat er iets niet in orde is.
Zo ook onze bewoners, die me dag in dag uit zien en me dus ook al heel goed kennen.

 

“Wat scheelt er met u?”

Ik vertel dat ik pijn heb ik mijn knie, maar dat ik even moet doorbijten.

 

Lachen of breekbaar?

In plaats van een geïnteresseerde “Gaat het wel?” Kreeg ik van één kamer wel een hele spontane reactie:

“Uwe man heeft u geslagen zeker?”

Het was als mop bedoelt, de vraag kwam met een brede lach erbij. Zelf lachte ik die dwaze opmerking ook weg. Maar ik vond het zo ongepast!

 

Wat als?

Stel je nu voor dat ik een vrouw ben die wél mishandeld werd door haar man? Hoe zou ik me nu dan voelen? Ik zou al huilend de kamer uitlopen, niet meer in staat om een woord uit te brengen. De hele avond afwerken met een rood hoofd. Leg dat dan maar eens uit aan je collega’s…

En hoe zou ik dan na het werk terug naar huis gaan? Waar zou ik terecht komen? Zou ik wel iemand hebben waar ik mijn hart kan bij luchten?

 

Aandacht!

Mensen hebben al zoveel vooroordelen, ze roddelen en kunnen van een muis een olifant maken. Ze kunnen liegen en je verbaal kleineren. Ze denken niet na, net zoals bij deze onbewuste opmerking.

Bij deze vraag ik aandacht, aandacht om eerst eens na te denken voor je naar een onbekende een lachende opmerking gooit. Plus aandacht om eens te denken aan de vrouwen die het niet tegen iemand durven vertellen wat er thuis allemaal gaande is.

 

Dankbaar:

Gelukkig heb ik een goeie thuis met een liefdevol gezin. Financieel en met de gezondheid gaat niet altijd alles vlot. Maar voor Kerstdag zou ik wel iedereen liefde willen wensen, ze is zo kostbaar, ik koester ze!

 

Liefs,

Coco

 

2 gedachten over “Uwe vent slaagt u zeker?

  1. Helaas staan mensen er zelden bij stil dat zo een “lachende bedoelde” opmerking iemand flink kan kwetsen of nét precies raak zijn en daardoor erg pijnlijk worden.
    Zoiets zou niet lachend gezegd mogen worden… Daar is het veel te serieus voor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s