Win je innerlijke slagvelden met deze drie wapens! (Juliette)

Strongbody.nl is een persoonlijke blog van Juliette waar ze veel positiviteit laat voelen. En net dat trok me aan om contact te maken. Ze schrijft over het moederschap en reizen, maar ook over happiness en persoonlijke ontwikkeling. Dat was net waar ik naar op zoek ben in een gastblogger! 
Haar doel is op een stressvrije manier ouder worden, en haar ideeën en inzichten deelt ze met ons. Lees hier haar gastartikel over hoe we angst en innerlijke slagvelden kunnen overwinnen:

 

Belangrijk is dat je één slagveld per keer uitvecht. Het is heel vermoeiend om verschillende denkpatronen tegelijkertijd te bevechten. Je hebt tijd. Er is geen haast. Als je er eentje kan winnen en je zelfvertrouwen een grote wapen wordt, volgen de overwinningen vanzelf!

Juliette

Het valt me elke keer weer op als ik gesprekken met mensen voer: inzichten krijgen is makkelijk maar actie ondernemen met die nieuw verkregen inzichten vinden mensen verdomd moeilijk! Het inzien van nieuwe inzichten is tegenwoordig niet erg moeilijk. Er zijn duizenden zelfhulp boeken, online motiverende quotes en inspirerende mensen die je kan volgen. En toch….blijven mensen rond hun emoties draaien en wordt er niet gedeald met hun innerlijke demonen en saboterende gedachten.

Inzichten krijgen is de eerste stap. Het vechten van je innerlijke slagvelden of battles is de tweede stap. En daar is waar mensen het opgeven. Waarom is dat eigenlijk? Mijn ervaring leert dat er veel angst is om het onbekende slagveld op te gaan. Je vijand is namelijk onzichtbaar en die onzekerheid verlamt je.

Hoe zorg je er dus voor dat je met de juiste wapens je innerlijke slagvelden opgaat? Er zijn enkele belangrijke wapens die je altijd moet meenemen:

Eerlijkheid naar jezelf toe:

Eerlijk zijn tegenover jezelf betekent dat je verantwoordelijkheid neemt over je eigen leven en beslissingen. Je neemt de kracht weer terug in handen. Heb jij fouten gemaakt waar jij je voor schaamt? Wees eerlijk, geef het toe en onderga dat schaamtegevoel.
Huil. Voel de pijn in je hart. Huil nog meer. Zodra je oprecht eerlijk tegenover jezelf bent ben je klaar om jezelf te vergeven voor de ‘foute’ keuzes.
Vergeef jezelf oprecht. Wees lief voor je kleine ik en neem de kracht weer in eigen handen.

Accepteren:

Hoe moeilijk het ook is: de belangrijkste stap naar heling is acceptatie.
Accepteren dat jij geen invloed over heel veel dingen heb. Niet over mensen of gebeurtenissen. Waar je wel invloed over heb is jouw gedachtegang. Hoe jij naar situaties kijkt. Hoe jij ermee kan omgaan.
Dat je kan accepteren dat het je verschrikkelijk veel pijn doet, maar dat je er voor kiest om er boven op te komen. Deze wapen is een wapen die mensen vaak vergeten mee te nemen naar het slagveld.

Positiviteit:

Het is heel belangrijk dat je niet alleen met angst maar ook met positiviteit het slagveld opgaat. Heb vertrouwen in jezelf dat je het aankunt. Dat je krachtig genoeg bent om de pijn te kunnen incasseren.
Jij hebt de kracht om te verwerken. Je hebt het vertrouwen dat je kan overwinnen, ook al word je keer op keer neergehaald.

Belangrijk is dat je één slagveld per keer uitvecht. Het is heel vermoeiend om verschillende denkpatronen tegelijkertijd te bevechten. Je hebt tijd. Er is geen haast. Als je er eentje kan winnen en je zelfvertrouwen een grote wapen wordt, volgen de overwinningen vanzelf!

Liefs,

Juliette

 

 

 

Lees hier enkele andere inspirerende blogs van Juliette:

 

zelfvertrouwen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s