Week 9: Moeilijk, naar mezelf kijken.

Cherryl ChallengesWat vond ik het moeilijkste in Cherryl haar 10-daagse ‘Bewust Jezelf Zijn’ challenges? Ik denk dat dat een herkenbaar punt is: naar jezelf kijken. De spiegel aangapen is op zich simpel, maar dieper dan dat gaan graven is meer confronterend…

 

Deze nacht droomde ik heel bizar: ik kreeg flarden van beelden voor mijn ogen van een ruimte die ik al in vijftien jaar niet bezocht heb. Vreemd, ik droom hier anders niet meer over. Nu plots weer wel, en ik geloof wel in droombetekenissen.
Het deed me denken aan de persoon die ik vijftien jaar geleden was…

Dat vond ik dus het moeilijkste aan Cherryl Challenges: aanvaarden wie ik vandaag ben!

Want iedereen veranderd wel op vijftien jaar, maar ik heb echte immense metamorfoses doorstaan. Zet de persoon van vijftien jaar geleden naast mij, en je snapt dat er onder die fake glimlach heel wat anders zit…

 

 

Vijftien jaar geleden, een schets:

Mijn man en ik waren wel al samen, maar nog niet getrouwd. We hadden beiden een vaste job, waren gezond, sporten veel, en we konden kopen wat we wilden. Maar tijd was een enorme rem die ons in heel wat beperkte.

Kinderen, als je kan rekenen weet je dat er in vijftien jaar veel veranderd. Ons gezin ziet er nu heel anders uit dan toen, groter in aantal maar ook in centimeters. (Aantal paar schoenen, studeertassen, winterdekens, baljurken, … )

Ik dacht toen dat ik volwassen was, ik geloofde dat ik alles wist en niets meer leren kon. Wat leert een mens bij op vijftien jaar! Aan mensenkennis, want vriendschappen vervliegen door de tijd. Of je merkt net op wie er wél blijft door de jaren heen…
Maar ook aan leerstof. Want ik kan wel zeggen dat ik er vandaag enkele belangrijke ervaringen en diploma’s bij heb. Een mens kan elke dag iets leren, en dat doe ik dan ook zeer graag.

Tijd, en daar komen hobby’s om het hoekje kijken. Toen had ik geen tijd, altijd maar werken. Vandaag heb ik geleerd om mijn tijd beter in te delen. Moet ik wel kunnen: mijn tijd verdelen, in ons groot gezin. Maar er is ook plaats voor mijn tijd, ook al moet ik daar soms voor vechten. Ik heb tijd gemaakt om naar relaxatie sessies te gaan, om af en toe een boek te lezen en er is een plekje voor het bloggen!

De persoon van toen zou niet gesnapt hebben hoe ik de ballen vandaag allemaal in de lucht hou. Gaan werken, kinderen opvoeden, huisje netjes houden, en daarbij ook nog eens een goeie echtgenoot zijn. Al die rollen, ik hou ervan! (Lees: Wie zou ik zijn zonder al deze rollen.)

 

14 week 9 brief spiegel

 

In een brief aan mijn vijftien jaar jongere ik:

“Elke keuze die je nog zal maken in je leven moet je zien als een goeie keuze! Want je zal altijd kiezen voor je gezin en voor jezelf, wees maar lekker egoïstisch. Want dat moet je soms zijn om te overleven.

Je zal fouten maken, een heleboel, maar je zal eruit leren. En binnen tien jaar zal je sterker in je schoenen staan.

Blijf geloven in jezelf, ook al val je op je snavel en moet je toegeven dat je iets niet kan, geef dat gewoon toe, dat is iets heel menselijks. Je bent het waard om jezelf te zijn!

En blijf geloven in de liefde! Je zal niet alles in je leven kunnen hebben, geen kip met gouden eieren, maar je tafel zal altijd gedekt kunnen worden, en je zal nooit kou hebben; want liefde zal altijd aanwezig zijn!”

 

 

Dus of het moeilijk was om in de spiegel te kijken?

Ja, het aanvaarden wie ik vandaag ben. Begrijp me niet verkeerd, ik ben fier met wie ik vandaag ben. Ik ben gelukkig en verliefd.

Maar het lijkt dat ik om vandaag te staan waar ik nu sta, ik toen drie stappen achteruit gezet heb, om nadien zo hard te werken en te overleven om meteen vijf stappen vooruit te kunnen springen naar vandaag.

 

Lief spiegelbeeld, je bent maar een omhulsel.
Je ziet er moe en toch gelukkig uit.
Binnenin draag je een zware last,
een koffer met herinneringen, ervaringen, twijfels en vragen.
En toch blijf je dankbaar,
blijf je geloven in de liefde en in hoop. Geniet je, straal je!
Lief spiegelbeeld, ik hou van je! Ik aanvaard je!

 

Coco

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s