Week 8: De juiste mensen.

Me omringen met de juiste mensen:

 

Ik mag geen mensen van me afduwen,

maar ik moet me dan ook omringen met de juiste mensen. Niet met relaties die niet in balans zijn, die mijn energie en aandacht opslorpen. Maar me wel omringen met vriendschap waar de weegschaal gelijk staat in geven en nemen.
Want vriendschap is niet alleen praten en stoefen over jezelf. Maar ook kunnen luisteren, en weten wanneer je moet zwijgen. Raad geven is niet alleen jouw goedbedoelde ideeën en tips opdringen, maar ook geen vooroordeel vellen.

 

Nadenken over evenwicht:

Ik ben gaan nadenken over mijn relaties met andere mensen, die vriendschappen die ik nu heb. Wat zijn ze waard? Staat die weegschaal gelijk? Slorpen ze de energie uit mijn lichaam, of geven ze er echt iets voor terug? Kan ik tot rust komen bij hun, kan ik uithuilen maar ook buik krampen krijgen van de lachsalvo’s? Vriendschap draait om zoveel, zijn mijn vriendschappen in evenwicht?

 

Duidelijkheid!

Er moeten knopen doorgehakt worden, de boodschap moet voor sommigen duidelijk worden gemaakt. “Dit kan niet meer zo verder!” of “Wanneer ga jij doen wat je beloofd hebt?”

Een resem aan beloftes die ze niet nakomen, leugens die worden verspreid. Ik moet het niet blijven pikken! Steeds naar hetzelfde gezaag luisteren, al dat zelfmedelijden. En als je dan zelf eens je hart wil luchten, staan ze niet voor je klaar.
Steeds bergen willen verzetten om een andere te helpen, maar aan het einde van de rit stank voor dank krijgen. Ik kan het niet meer. Mijn hart wordt gekwetst. Ik maak me druk om te verkeerde mensen die het niet meer waard zijn, mijn energie. Met als gevolg dat ik de juiste mensen achteruit duw.

 

13 cirkel Week 8

 

De juiste mensen dichtbij:

En dat is nu net wat ik moet doen: de goeie mensen dichterbij laten komen, meer aandacht geven. En aan die relaties werken, daar mijn tijd en energie insteken. Omdat zij het wél waard zijn!

 

Hoe ik dit ga doen?

Duidelijk zijn, mijn mening gooien. Staat iets met niet aan, dan zullen ze het sneller weten. En zo zal mijn boodschap sneller overkomen. Kunnen ze er niet mee om, kunnen ze mijn regels en afspraken niet volgen, wel laat ze dan maar wat vlugger uit mijn deur vliegen.

Vriendschappen niet laten verwateren, op tijd een bericht sturen of eens bellen. Niet op hun antwoord wachten, maar zelf interesse tonen.

 

Doel:

In vakanties en tijdens de schoolweek de juiste mensen de deur binnen laten, en in mijn hart toelaten. Ze verwelkomen met openheid en vriendelijkheid, en er liefde en pure vriendschap voor terug krijgen. Niet alleen omdat ze je nodig hebben voor iets, wel omdat ze er voor je willen zijn!

 

Coco

 

 

Cherryl Challenges

Inspiratie kreeg ik van de 10-daagse Bewust Jezelf Zijn, Challenges van Cherryl. Vandaag een stapje verder dan verleden week: mijn antwoorden omzetten in een plan, en dat aanpakken! Een streef datum kiezen vind ik moeilijk, maar ik heb een doel. En daar werk ik elke dag aan!

Ook gemotiveerd geraakt? Ook jij kan gratis meedoen met deze uitdagingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s