Mijn bedenkingen bij “Die huis”.

Ik keek al een paar keer naar de Vlaamse documentaire televisie-reeks “Die huis” waarbij in elke aflevering een bekende Vlaming door programmamaker Eric Goens wordt geïsoleerd in een huis en gedurende 24 uur meewerkt aan het programma. Tijdens een aflevering wordt teruggeblikt op het leven van die persoon. Dat terugblikken gebeurt aan de hand van foto’s die worden getoond, gesprekken over herinneringen en een ontmoeting met iemand die speciaal is in hun leven.

Tijdens het kijken naar deze reeks, merkte ik dat bij die mensen die in dat huis langsgaan, heel wat emotionele momenten naar boven gehaald worden, zowel blije als trieste. Ik sta ervan versteld hoe deze mensen hun kwetsbaarheid zo durven tonen op tv, waar heel Vlaanderen dit kan zien. Dan bedenk ik hoe niet-leuk ik dit zelf zou vinden. Meer zelfs, ik zou het überhaupt al niet leuk vinden om de herinneringen uit mijn eigen leven op te rakelen, laat staan voor heel Vlaanderen.

Niet dat ik denk dat ik zo’n heftig verleden heb of zo, ik weet zelfs minder dan de meeste mensen op mijn leeftijd over mijn verleden. Maar gewoon, what’s in the past is in the past. Het zit daar goed, daar hoort het thuis.

Ik ben dankbaar voor mijn verleden, voor de mooie en minder mooie momenten, het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Maar die dingen mogen daar blijven, ik wil die niet terug laten boven komen.

Het verleden is een plaats van heimwee en verdriet … Heimwee naar de leuke momenten die voorbij zijn (en die je misschien terug wilt), verdriet wanneer je terugdenkt aan trieste momenten.

En soms, soms wil ik dan toch nog eens mezelf begraven in herinneringen, denk maar aan de vele foto’s die ik maak. Maar dan kies ik zelf welke herinneringen ik bovenhaal en welke in het verleden blijven, de bezoekers van die Huis krijgen het aangeboden.

 

Liefs

Clementine

 

Meer informatie kan je lezen op https://www.een.be/die-huis
Deze blog is niet gemaakt als reclame, wel als een eerlijke persoonlijke mening.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s