Eenzaam en vriendloos…

Regelmatig voel ik me best eenzaam en vriendloos….
Als ik dan kijk naar anderen hoeveel leuke vriendinnen ze hebben, leuke dingen ze samen doen en het plezier die er is. Voel ik me eenzaam en vooral vriendloos.

Enorm blij en dankbaar ben ik met de paar vriendinnen die ik heb. Maar daarvan is er maar een écht vriendin waar ik niet alleen maar serieuze gesprekken mee heb, maar ook lol mee heb. De andere vriendinnen zijn vaak serieuze gesprekken, gesprekken over het werk, ouderschap en andere dagelijkse sleur.

Vaak heb ik het gevoel, dat ik diegene ben die een appje stuurt hoe het gaat en opper om weer eens wat af te spreken. Of gewoon om te vragen hoe het gaat. Gewoon even weten dat er mensen echt voor je zijn, echt interesse in je hebben en echt een luisteren oor voor je willen zijn. En ik wil ook niet te snel mijn gezeur uiten bij een ander, dus trek ik me vaak maar terug en app ik niet om te vragen hoe het met ze gaat zodat ik niet hoef te doen dat het goed met me gaat, waardoor ik misschien juist wel de mensen afstoot.

 

Wat zou ik graag een of een groepje vriendinnen hebben waarmee je lekker een avondje mee op stap kan gaan, lol kan hebben en even iets anders bent dan moeder.

Natuurlijk is een serieus gesprek ook fijn en nodig op z’n tijd, maar gewoon even lol hebben, ouwehoeren en lekker gek doen dat mis ik wel.

Vorige jaar ontmoette ik zo’n vriendin. Een fijne bijzondere vriendschap is er ontstaan. Bij haar woon in nu in en ja dat veranderd de vriendschap zeker. Afspreken gebeurd niet meer als je elkaar dagelijks ziet. We doen nog wel leuke dingen hoor, hebben ook nog wel leuke gesprekken en de lol die er was is er ook nog wel. Maar toch veranderd het als je elkaar elke dag ziet, en stiekem ben ik wel jaloers op haar als ze met haar vriendinnen er op uit gaat.

Maar ja …
Hoe verander je zoiets….
Mezelf eerst maar eens veranderen, misschien ligt het wel aan mijn eigen interpretatie en houding. Hopelijk ontstaan er dan ook vanzelf van zulke vriendschappen of veranderen de vriendschappen…

Via Facebook heb ik wel diverse lieve mensen leren kennen, maar helaas wonen die weer te ver om even gemakkelijk een keer af te spreken.

 

Janine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s