Problematiek verborgen aan de schoolpoort.

 

Geschreven voor de rubriek: Mijn geheim.

 

Vaders geheim aan de schoolpoort. Waar is moeder?

 

Je ziet altijd vader aan de schoolpoort. Zorgzaam, lief en waakzaam. Je ziet als zijn peutertje hem omhelst dat het warmvolle liefde is tussen die twee. Ook bij oudercontacten is het steeds de papa die aanwezig is.
Waar is de moeder?? Ze zou moeten aanwezig zijn in het gezin, want op de formulieren staan haar gegevens…

Tot de dag dat de vader aangeeft aan de directie dat de mama hun zoontje zeker niet alleen mag komen ophalen, veel uitleg krijgt de juf er niet bij, maar de boodschap is wel duidelijk: Laat moeder haar kind niet alleen ophalen!
Wat zou de reden kunnen zijn?

Als goeie kameraden van deze vader weten mijn man en ik wat er aan de hand is. Net als de buitenwereld had ik ook vraagtekens. Tot ik een goed gesprek met hem had waar de waarheid boven kwam… Maar we hebben respect voor zijn privacy natuurlijk.

 

Maandagmorgen 8u aan de schoolpoort. Net als ik terug naar huis stap hoor ik gefluit achter me, het is de papa die naar me zwaait. Ik dacht me nog om te keren en naar hem toe te stappen om dag te zeggen, als ik net opmerk: waar is zijn zoontje? Ze stappen toch richting de open schoolpoort, toch? Peutertje zit in een knuffel op de armen van zijn mama…
Ik draai me bewust om en stap verder naar huis.

Maar dan denk ik verdrietig aan het geroddel aan de schoolpoort. Hoe andere ouders en juffen kunnen vooroordelen. En dat gebeurt eigenlijk omdat ze de situatie niet kennen, en niet over genoeg en duidelijke informatie beschikken.

“Hoi, wat zie je er goed uit vandaag!” Wat lief zo mama en zoon samen, toch?

 

Mama is ziek, geestelijk ziek. Mentale problemen, anorexia, vermoeidheid, angst, agressie. Een heel dik dossier… Ze slaapt meer dan dat ze haar gezin nog aandacht geeft. Haar warme koffie vind ze belangrijker dan een ordelijk huis. Ze staat op het punt om opgenomen te worden in een gespecialiseerde instelling.

Je ziet er goed uit, is een opmerking die verkeerd kan aankomen.
Ze is niet betrouwbaar. Maar zie je dat als ze zo over straat loopt?

Ze komt dan één keer buiten, maar is het dan aan ons om met onze vooroordelen klaar te staan? Ieder huisje zijn koffertje, ook al is die heel zwaar.

We dragen allemaal een masker… En soms moeten we daar respect voor hebben dat niet iedereen met zijn problematiek te koop loopt.

 

Een pluim voor de vader die alle zorg voor zijn zoontje op zich neemt, en daarbij nog eens zo’n brede rug heeft om alle problematiek van zijn vrouw bij te dragen.

 

Flair Girl
Anoniem

 

03 vader

 

Een gedachte over “Problematiek verborgen aan de schoolpoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s