Het ongekende gezinsleven

Het gezinsleven dat ik nooit gehad heb, dat is wat ik mijn kinderen wil geven. Dat heb ik vandaag beseft. Het is altijd mijn doel geweest, bewust en onbewust. Ik doe zo mijn best om hun het goeie bij te leren. Om hun de liefde te laten voelen. Omdat ik het als kind nooit echt gevoeld heb. En net daarom doe ik nog meer mijn best!

 

Verschil in aantal:

Na een mislukte relatie, en een miskraam was ik bij mijn ouders enig kind. Dan ga je wel anders opgroeien. Niemand om 24 uur op 7 dagen constant te plagen, voordeel was wel dat ik niets van mijn leesboeken of kleren moest delen.
Ook al had ik een tweetal vriendinnetjes, als jong kind was ik vaak alleen.

Ik verveelde mij nooit, maar toch had ik diep in mij een gemis.

Mijn kinderen groeien op in een groot gezin. Ze zijn nooit alleen, of ze moeten hun bewust afzonderen in een hoekje. Iedereen leert van elkaar, helpt waar er hulp gevraagd wordt. Samen dansen tot samen de badkamer bestormen. Kleren worden doorgegeven en voor het laatste stukje chips wordt vaak gevochten.
Dat is opgroeien in een groot gezin. Ik heb die negatieve kanten, maar vooral de positieve kanten nooit gekend.
We kunnen ruzie maken, roepen op elkaar. Pesten en kattenkwaad uithalen. Maar op het einde van de dag wordt er welgemeend: “I love you!” gezegd bij het slapengaan.

 

 

Liefdevol gezin:

Mijn ouders zijn tot in mijn tienerjaren liefdevol samengebleven. Voor mij? Voor de buitenwereld? Bleek dat de liefde al snel over was in hun relatie, met een scheiding als gevolg. Beiden hebben ze een andere relatie opgebouwd. Maar als kind is een scheiding toch iets dat je voor het leven tekent…

Mijn zelfvertrouwen kreeg een uitgestrekte deuk. Mijn schoolpunten werden waardeloos. Mijn vriendenkring verdunde tot een handvol. Kortom ik liep nooit met mijn schouders rechtop.

Toen ik ouder was besefte ik dat mijn ouders hun scheiding het beste was wat hun kon overkomen. Waar waren ze anders geweest?

Mijn man en ik zijn al eeuwen samen, vertellen elkaar alles en houden ons vertrouwen hoog. We voelen nog altijd vlinders kriebelen, zoals we ook twee handen zijn op één buik. Van mij mogen ze zien dat papa en mama af en toe een kus geven aan elkaar.

Mijn doel is om onze kinderen te laten opgroeien in een liefdevol nest.

 

 

Altijd welkom:

En ook al hebben ze hun vleugels uitgestrekt en staan ze zelfstandig op hun benen, mijn deur zal altijd voor hun openstaan.

Ik wil het anders aanpakken dan ‘de grootouders’ nu. Niet of niet voldoende aanwezig zijn, zal niet in mijn visie staan. Ik wil er zijn voor mijn kinderen, en later voor de kinderen.

Niet alleen met feestdagen. Niet alleen met geld of materiële zaken. Maar ik zal er staan op elk belangrijk moment in hun leven, ik zal er zijn als een luisterend oor. Zonder vooroordelen, en als de tijd rijp is met goeie raad. Ik zal ze hun eigen weg laten gaan, ze laten vallen, maar helpen om weer op te staan. Dat is mijn doel: ik zal er zijn!

Mijn kinderen die aankloppen aan de voordeur, er zal altijd een beddensprei klaarliggen om ze welkom te heten, op welke leeftijd dan ook.

 

 

Besluit:

Ik mag mijn jeugd en mijn opvoeding van mijn ouders niet vergelijken met ons gezinsleven van nu. Toen waren veel factoren anders.
Maar ik heb door alles van vroeger, nu vandaag mijn doel wel opgesteld:

Het gezinsleven dat ik nooit gehad heb, dat is wat ik mijn kinderen wil geven.

 

Coco

 

 

Mijn uitgelichte afbeelding bovenaan is geen eigen foto, maar van unsplash.com/
Ik wou duidelijk de sfeer van een groot gezin schetsen… Maar hoe gemakkelijk vind je mooie foto’s van een GROOT gezin? Niet simpel dus… 
Iemand die me zulke foto’s ken leveren? Mits dat ik ons gezin privacy wil gunnen. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s