Vrij voelen in een relatie, tips!

Mijn man en ik zijn al ruim 15 jaar samen. En daar ben ik best wel fier op! Mijn ouders zijn gescheiden, en ook veel koppels die vroeger zo prettig samen leken, zijn nu uit elkaar. Vroeger was het een groot taboe, werd er weinig over gesproken. Nu lijkt uit mekaar gaan de normaalste zaak van de wereld.
En toch zijn mijn man en ik al zolang samen, en we zijn gelukkig met onze relatie! Zijn we een uitzondering? Mensen vragen vaak naar ons geheim, vandaag verklap ik jullie onze tips!

 

Vrijheid

Hier in België gebruiken we bij een relatie al eens de uitdrukking: “Ge ligt onder de sloef zeker?”
Als we er den Brantano bijhalen, dan weten we ook al genoeg. Die uitdrukking wil zeggen gedomineerd worden, niets te zeggen hebben. Onder de pantoffel zitten.

Dat is bij ons totaal niet zo. We geven elkaar de voldoende vrijheid. Word ik uitgenodigd om met een vriendin te gaan lunchen, dat kan. Of hij gaat met een maat een pint gaan drinken in zijn stamcafé, dan maak ik daar geen probleem van. We geven elkaar de vrijheid om alleen weg te gaan.

Ga ik eens alleen shoppen, of gaat hij eens alleen naar de schoenenwinkel. Dan panikeren we niet: waar blijft die nu? We hebben graag af en toe eens een sms, maar gaan ook niet ongerust door het huis ijsberen als we niet na 5 minuten terug gestuurd hebben.

 

Vertrouwen

Daar draait alles om in een relatie! Elkaar kunnen vertrouwen is belangrijk. Als je dat niet kan, naast een dosis zelfvertrouwen, dan loopt het verkeerd.

Wij vertrouwen elkaar. Weten dat we mekaar niet zullen bedriegen, en elkaar trouw zullen blijven. We hebben onze trouwbeloftes uitgesproken, en die zullen altijd geldig zijn.

 

Respect

Dat komt er ook bij kijken: respect hebben voor elkaar! Als koppel, als man en vrouw mekaar respectvol behandelen. Eerlijk zijn in alles, geen leugens, geen stilzwijgen. Alles kunnen bespreken, op tafel leggen, en praten met elkaar is een gouden sleutel tot een succesvolle relatie!

 

Jezelf zijn!

Als je al een masker moet opzetten voor je partner, dan is het toch wel erg. Je moet jezelf kunnen zijn bij je geliefde!

Zonder schaamte voelen wij ons goed bij elkaar, we  laten ons uiterlijk en ons karakter aan mekaar zien. Omdat we weten dat we onszelf kunnen zijn, zonder vooroordelen. Een vetrol die uit de broek rolt, of een stinkende adem bij het opstaan. Een zweetgeur na het sporten, of een luide boer die ontsnapt. Daar zullen wij niet onze koffers voor nemen, eerder eens mee lachen 🙂

 

Jezelf kunnen zijn is een groot geschenk. Zo hebben we ook elk een eigen plekje in huis. Hij zijn sofa en zijn grote kast voor zijn dvd verzameling. Ik mijn bloghoekje met mijn tijdschriften. Elkaar ruimte schenken om jezelf niet te verliezen, is ook zo’n extra tip.

 

Liefde!

Graag zien is natuurlijk onmisbaar in een relatie. Je mag niet als broer en zus gaan samenleven. Er moet liefde zijn! Je hart moet nog sneller gaan slaan, de vonken moeten nog overspringen.

Ja! Ook na al die jaren, voel ik nog vlinders in mijn buik!

Ik ben verliefd op mijn ware prins!

En ik geloof in de eeuwige liefde!

 

Coco

 

 

49 tips

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s