Week 3: Positief zelfbeeld! (2)

Vervolg van dag 3, bij Cherryl Challenges. Een schets van mijn positief zelfbeeld, hoe anderen mij zien. En waar ik naartoe wil in de toekomst… 
Het opent je ogen zo’n Challenge… Je kijkt tot in het diepste van jezelf! Meedoen kan ook jij nog altijd op Cherryl’s blog! Een mooie stap naar een positiever zelfbeeld!

 

6. Vlot

Enkele jaren geleden op mijn andere job was ik een stille muis, zei nooit wat ik ervan vond. Ik vond de dingen die ik daar gebeurden, niet kunnen. Maar ik durfde mijn mond niet te openen…

Op mijn nieuwe werk lijk ik vandaag wel een ander mens! Ik gooi mijn mening in de groep, ik trek een discussie op gang. Dat zou ik vroeger nooit gedurfd hebben.

Maar ik kan er vooral mezelf zijn. De collega’s daar weten wie ik ben, thuis als mama, en wat ze aan me hebben als collega: een rustige persoon die zich niet laat opjagen maar wel zal doorwerken. Een collega die haar fouten zal herkennen, maar ook haar zegje zal doen.

Vlot in de omgang, ik zal vandaag spontaner een gesprek voeren. Met iemand op de tram, of met een andere vrouw in een kledingszaak. Maar ook op het werk: met iemand die ik toevallig tegenkom in de loopgangen. Of met hun familie, niet alleen met de patiënten heb ik een hechte band. Maar ook hun familie zegt dat ik enorm vriendelijk, vlot en behulpzaam ben.

 

07 2bWeek

 

7. Behulpzaam

“Aan jou kan alles vragen!” Dat zeggen mensen me heel vaak. Ik zal er alles aan doen om je te helpen, wat in mijn macht en verantwoordelijkheid ligt. Zijn het vragen waar ik je niet kan of mag mee helpen, zal ik je de juiste persoon aanwijzen waar je terecht kan.

Maar ik maak tijd voor je vrij om naar je vraag te luisteren. Mensen die me amper kennen stellen me vaak de vraag: “Mag ik iets vragen?”
“Natuurlijk!” Roep ik dan uit. Dan gaat het van de gordijnen opendoen tot een glas water uitgieten. Van help eens mijn prothese aandoen tot “Wil jij eens mijn zoon bellen?”.

Ik vraag me grinnikend af waarom ze het allemaal aan mij vragen, en niet aan mijn collega’s. “Ben jij het terug morgen?” Als ik ze dan moet teleurstellen…

Zo ben ik iemand: waar je geen tijd hebt, moet je tijd maken! En zeker niet laten zien dat je gehaast bent.

Ook in vriendschappen zal ik nog mijn laatste snede brood aan je afgeven. Dat is weer iets voor de toekomst dat ik moet afleren. Ik moet mijn gezin vooropstellen en dat laatste pak suiker voor onszelf houden.
Ik zou anderen altijd willen helpen. Maar de laatste tijd zakt mijn medeleven bij sommigen, altijd dat goed hart tonen bezorgd je soms een steen in je gezicht…

 

08 dag 3 deel 2 01.png
Durf voor jezelf te kiezen!

 

8. Openminded

De lesbische wereld, homo’s, transgenders, mensen uit andere landen, geadopteerde kinderen, armoede, veganisme, borstvoeding, … zijn maar enkele taboe’s die ik vroeger niet kende door mijn paardenkleppen. Door volwassen te worden met mijn geduld, geen vooroordelen en begrip heb ik die werelden leren kennen en sta ik nu opener voor hun mentaliteiten en levenswijze.

Nog elke dag sta ik open voor nieuwe kennis over die werelden. Dat neem ik zeker mee in de toekomst.

 

9. Oprecht

Als het mij niet aanstaat zal je het geweten hebben. En dat ik iets wat ik dit moment nog aan het leren ben. De manier waarop ik het zeg, tegen wie ik het zeg. En die andere moet dan ook het leren aanvaarden.

Maar ik ben ook eerlijk. In het leven kom je daar het verste mee. Ik hou niet van liegen en bedriegen. Dat is niets waard.

Mensen weten wat ze aan me hebben, en dat moet ik leren laten zien, in elke situatie dan ook. Geen stille muis meer zijn, maar minder verlegen. Ik groeide daar al enorm in, maar ik ben er nog niet helemaal.

“Vind je mijn outfit mooi?” Dan zal je van mij een oprecht antwoord krijgen! 🙂

 

08 dag 3 deel 2 02
Het diepste geheim van gelukkig zijn, is het goed hebben met jezelf.

 

10. Coco

En dat ben ik! Ik sta niet graag in het middelpunt, in de belangstelling. Vroeger was ik een muurbloempje.

Vandaag leer ik dat het soms mooi is om in het centrum van een cirkel te staan met mensen om je heen!

Ik beteken iets, voor iemand! Mensen geven om mij! Ik ben het waard om helemaal mezelf te gaan zijn!

 

Coco

 

08 tegeltje

 

 

 

Cherryl Challenges

Inspiratiebron: https://cherrylchallenges.nu

 

 

Een gedachte over “Week 3: Positief zelfbeeld! (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s