Week 3: Positief zelfbeeld! (1)

In dag drie van Cherryl Challenges heb ik mooie, fijne, positieve woorden gevonden over mezelf… De nieuwe uitdaging is om met deze woorden een stapje verder te gaan.

 

Beschrijf een positieve versie van jezelf!

Ik bekijk mijn versie vandaag, en bedenk eens waar ik wil naartoe groeien…
Wat neem ik mee naar de toekomst? Wat zien anderen en welk beeld zie ik?

 

07 dag drie.png

 

1. Supermama:

Dat dit uit de bus viel bij mijn vragenronde in dag twee, had ik niet verwacht. Zien mensen me echt als een supermama? Ik die zo streng ben en soms heel hun speelgoeddozen in de container zou willen gooien omdat ze voor de zoveelste keer weer niet willen opruimen.

Ik die mijn geduld vaak verlies en me dan huilend afzonder in mijn slaapkamer. Net mij noemen ze supermama?

De kinderen noemen me lief, ik kreeg vandaag nog een mooie liefdesbrief… Mijn man kiest elke dag voor mij. Misschien moet ik wel aan mijn zelfvertrouwen werken? Want ik doe het echt goed!

Dit is een positief beeld van me, dat ik moet gaan leren te zien!
Iedere mama heeft twijfels, onzekerheden. Elke mama zou wat minder perfectionistisch willen zijn, en niet altijd dat moeten. We doen het goed, en ons gezin houd van ons!

 

2. Luisterend oor

Ik ben een goede luisteraar. Dat zien mijn vrienden en mijn omgeving. Dat kenmerk geef ik ook aan mezelf, herken ik. Ben ik ook fier op.
Ik maak tijd voor een gesprek, luister zonder niet altijd zelf het woord te moeten hebben. Zonder het gesprek naar mezelf te draaien, ik laat een ander aan het woord en laat die ook uitspreken en zijn / haar verhaal doen. Omdat ik weet dat dat oplucht, een goede remedie is.

 

3. Meelevend

Meeleven hoort ook in zo’n gesprek. Inlevingsvermogen dan vooral vind ik. Dat is een sterke kant van me. Ik zie soms ook door al die woorden heen je gevoelens. Beetje mensenkennis komt daar ook wel bij.

 

07 Week (1)

 

4. Doorbijter

Ook al gaat het moeilijk, blijven doorbijten. Doorzetten tot ik erbij neerval. Zowel geestelijk als lichamelijk geef ik niet snel op.

Misschien moet ik in de toekomst beter naar mijn lichaam luisteren. Ik zou me soms helemaal kapot werken. Ik geef niet af. En dat moet ik nadien dan bekopen, ik moet meer luisteren naar mijn lichaam.

Mijn geest kan allang opgegeven hebben. Maar met mijn lichaam sleur ik verder. Als dan ook een lichamelijk letsel boven komt, is dat mijn lichaam dat stop roept. Net dan moet ik halt houden.

Soms kan ik ook niets anders dan doorbijten, omdat er geen andere opties meer zijn. En dan leer je gewoon doorzetten, omdat je moet overleven.

 

5. Geïnteresseerd 

Ik ben geïnteresseerd in mijn vrienden hun leven, denkwijze, hobby’s, … Ik laat zo zien dat ik om hun geef, en begaan ben met hun keuze’s en wegen.

Daarnaast ben ik erg leergierig om nieuwe dingen te leren. Moest ik kunnen ik zou vijf cursussen tegelijk online volgen, om toch maar al die informatie op te slurpen. Daar moet ik leren niet teveel hooi tegelijk op mijn vork te nemen, en realistisch te zijn in wat ik aankan.

 

Coco

 

Hier kunnen jullie verder lezen in deel 2 met de andere vijf kenmerken!

Herkennen jullie deze schets in mij? Welk beeld zouden jullie op mij kleven? Geef eens wat kenmerken van jou! Zie het positieve in jezelf! 

 

 

Cherryl Challenges

Meedoen aan deze challenge kan jij ook!
Dankjewel Cherryl voor deze uitdaging! Ik kan je wel zeggen dat jij mijn ogen opent!

 

12 gedachten over “Week 3: Positief zelfbeeld! (1)

  1. Wat mooi dat je zo positief over jezelf kunt denken. Meestal leggen mensen de lat voor zichzelf vrij hoog waardoor er kritisch naar zichzelf wordt gekeken. Goed om er op deze manier mee om te gaan! Kan ik ook iets van leren 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. […] Vervolg van dag 3, bij Cherryl Challenges. Een schets van mijn positief zelfbeeld, hoe anderen mij zien. En waar ik naartoe wil in de toekomst…  Het opent je ogen zo’n Challenge… Je kijkt tot in het diepste van jezelf! Meedoen kan ook jij nog altijd op Cherryl’s blog! Een mooie stap naar een positiever zelfbeeld! […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s