Week 2: Kenmerken vragen.

Dag 2 van mijn gratis 10 daagse Cherryl Challenges “Bewust Jezelf Zijn” reeks loopt natuurlijk verder op de eerdere spiegel – uitdaging.

Vandaag moet ik mezelf gaan beschrijven in 5 woorden.

Voor mijn blog pagina waar we onszelf voorstellen, heb ik daar al vaak voor over moeten nadenken… Dus ik weet wel meteen 5 synoniemen te geven van de woorden die mijn karakter omschrijven.

 

 

Beschrijf jezelf in 5 woorden:

 

Vindingrijk / Doorzettend / Artistiek / Gevoelsvol / Behulpzaam

 

Nu komt een moeilijkere opdracht: ik moet aan mensen gaan vragen om me in 5 woorden te omschrijven. Ik heb ze er maar even bij verteld dat het voor een blogopdracht is.
Wie vraag ik dit? Gaan ze wel de moeite nemen om me te antwoorden? Wat zal er uit de bus vallen? Oei, nu voel ik me heel onzeker worden!

 

 

Vraag aan anderen om jou te omschrijven!

 

Gek / Creatief / Doorbijtertje / Supermama / En over de vijfde moet ik nadenken.

Huh?! Je moet over de vijfde nadenken? Dat is dan het antwoord van mijn beste vriendin. Had ze geen tijd meer gisteren avond om een berichtje terug te sturen? Ze kent me toch het beste van allemaal, dan kan ze toch nog één kenmerk erbij verzinnen? Dit is wel een deuk in mijn zelfvertrouwen. Had ik erbij moeten vertellen dat ze ook negatieve punten mogen geven? Of is dat niet de bedoeling? Oei, ik zal misschien al blij zijn met die vier die ik krijg…

Na een volgend gesprekje kwam “zorgzaam” er nog bij. Ja! Dat ben ik!

 

Meelevend / Supermama / Lief / Goede luisteraar / Supervriendin

Komt die “supermama” er terug bij! Wat toevallig! 🙂
Laat ik zo een goed beeld achter bij mensen als mama? Daar ben ik wel fier op!

 

06 Week (1)

 

Herken jij je in deze? Wat zeggen ze over jou? Zouden ze kunnen kloppen in bepaalde situaties?

Doorbijtertje” Dat komt van iemand waar ik mijn gevoelens kan aan vertellen. Iemand die weet dat ik al veel meegemaakt heb, maar toch door alles heen bijt…

Supervriendin” Ik heb niet veel vriendinnen. Maar de echte vriendschappen koester ik wel, ik onderhoud ze, leg zelf veel contact, vraag hun hoe het met hun gaat. Kan zowel een luisterend oor zijn, als dat zij voor mij een klankbord zijn. Kan zowel goeie raad geven, als dat zij voor mij hun mening geven.

Vriendschap moet van twee kanten komen, anders is die band voor mij weinig waard.

Dat iemand me “supervriendin” noemt, doet me enorm deugd. Dat is me veel waard om dat te horen, teken dat ik wel gewaardeerd word om wat ik doe en om wie ik ben.

Goede luisteraar” Dat is waar, mensen komen we veel hun problemen vertellen, raad vragen. Ik kan goed luisteren, en dat is nog het meest wat ze nodig hebben. Niet altijd een mening of bemoeienis, maar een luisterend oor, een knuffel, een schouder om op te huilen. Zijn dingen waar ik veel waarde aan hecht.

 

Eerlijk / Geïnteresseerd / Oprecht / Liefdevol / Respectvol

Geïnteresseerd” zal deze persoon bedoelen dat ik iemand ben die echt zal vragen: hoe gaat het met je. Ik ben niet iemand die alleen zelf maar babbelt en verder ratelt. Maar ik zal ook meerdere keren mijn oor leggen hoe het met die andere persoon écht gaat.
Dan vraag ik naar hun job, of een uitstap dat ze deden. Hoe voel jij je echt nu bij die situatie? Of wat denk jij daarbij? Welke twijfels heb jij? Wat denk jij ervan? Zulke vragen laten echt zien dat je interesse hebt in die persoon, en niet dat je alleen maar wat oppervlakkig bezig bent.

 

balloons-3696902__340

 

Vlot / Creatief / Hartelijk / Lief / Openminded.

Leuk dat die “Creatief” altijd terugkomt, dat voelt aan als een pluim krijgen voor al mijn werk.

Toen moest ik even vragen wat ze bedoelde met “Vlot”.
Vlot in de omgang. Daar moest ik even over nadenken… Maar ik begreep haar toen. Dit is wel een vriendin die me alleen online kent. Ja een computerscherm, daar tegen babbelen is anders dan face tot face praten. Online ben ik wel vlot in de omgang ja.

Openminded” Vroeger was ik een huismus of kwam ik alleen in mijn eigen stad naar buiten. Naarmate ik ouder en zelfstandiger werd leerde ik verschillende andere culturen kennen… Mijn geest ging open, en ik leerde veel bij. Die ervaringen en kennis hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben.

Daar mijn geduld en respect bij, maken me allen samen tot iemand openminded is. Mijn luisterend oor en mijn visie van geen vooroordelen te vellen zullen daar ook veel mee te maken hebben.

 

Zo, opdracht geslaagd? Wat vonden jullie van deze uitdaging? Deze challenge doet je echt tot het binnenste kijken, en je nadenken over wie je bent.
Ik schaamde me in het begin om aan mensen zo te vragen om me te omschrijven, maar ik ben wel heel tevreden dat ze me zien zoals ik ben. Dat wil toch wel een beetje zeggen dat ik al beter mezelf kan zijn, toch? 

Coco

 

 

Cherryl Challenges

Doe mee aan deze gratis 10 daagse Bewust Jezelf Zijn
Challenge van Cherryl!

 

10 gedachten over “Week 2: Kenmerken vragen.

  1. Als je zo benieuwd bent, moet je zeker in je omgeving eens gaan rondvragen!
   Dan kom je interessante inzichten te weten, en leer je zo jezelf beter kennen.
   Of je komt voor grappige verassingen te staan 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s